Diskuze

Osmanská říše je pryč, vzkázal Izrael. Židé se v ní měli dobře, míní Turci

Izrael a Turecko si v posledních dnech vyměňují ostrá slova v diplomatické přestřelce. Ta vznikla poté, co se turecký prezident začal vyjadřovat ke krizi kolem Chrámové hory v Jeruzalémě. „Dny Osmanské říše jsou za námi,“ reagoval Izrael, na což Turecko odpovědělo, že právě Židé by měli na říši vzpomínat v dobrém, protože se tehdy měli lépe než dnes.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Osmanové do této části obsazené syrské provincie poslali jednotky Mameluků, aby zamezily židovským protestům. Tím také posílili islámské obyvatelstvo, Mamelukové si přivedli i své rodiny, neboť v oblasti Jeruzaléma a TelAvivu- Jaffy žilo i mnoho křesťanů.

Klid by snad přineslo až zbourání té Al Aksa- mešity. Ta stojí zase na zbouraném Šalomounově chrámu, takže by to bylo 1:1.

2 0
možnosti

K41a14r41e78l 52Z91e52m82a11n

27. 7. 2017 22:51

Drzost Osmanů nezná mezí - ve všem!!!

4 0
možnosti

Izrael je stát národa, který po většinu novodobých dějin trpěl. Tato staletí útlaku je naučila se bránit. Naproti tomu jsou tzv. Palestinci pouze sběř, jejímž cílem je pouze násilí. Dále by si v této diskusi ti, kteří obhajují nárok muslimů na cokoliv na území Izraele, trochu zopakovat dějiny. Muslimové jsou v Izraeli cca o 1000 let kratší dobu než Židé. A pokud je schopen tento fakt někdo popírat a sympatizovat s vrahy a teroristy, pak bych mu doporučil, aby si přes hlavy hodil ručník a vyrazil na blízký východ, kde mu bude určitě lépe, než v naší kultuře. A pokud takovéto příspěvky někdo píše jen aby ze sebe dělal trolla, pak je to duševní mrzák.

19 1
možnosti

J15a33n 49H55e20n71k72e39r

27. 7. 2017 20:42

Chrám tam není a území Izraele je tam 70 let z posledních 2000. To pro všechny sionisty co neustále kecaji nesmysly...

0 17
možnosti

Chrámová hora se tomu vrchu neříká proto, že tam stojí mešita.

13 0
možnosti

Před lety při vstupu přes detektory kovu do Káhirského musea jsem zapomněl na 3 dvoueurové mince v kapse. Jen to zapípalo, hned mně 3 sekuriťáci hodili na zeď a další 3 na mně mířili odjištěnými samopaly. Bez pardonu. Až se bude s Arabama v Israeli zacházet hůř, ať si stěžují. Do té doby je to z jejich strany jen provokace, která musí být náležitě odsouzena.

11 0
možnosti

O Jeruzalém vedou spory tisíce let, kdy následovníci Mohameda popírají jasný fakt o svatém městě Izraelitů. Pro Satanisty tam, ale není prostor. !!

3 0
možnosti
Foto

Měli se dobře, ale teď se mají lépe. A po Erdoganovi dokonce mnohem lépe. Dokonce považují za samozřejmost i svobodné volby.

2 0
možnosti

J32a31n 75H77e39n73k89e57r

27. 7. 2017 18:32

"Rázně jednat" dokázali diktátoři všech barev... Rázné jednání není kvalita sama o sobě.

0 0
možnosti

ale stejně, když si uvědomíme, že napřed byla palestina a pak teprve se do nahnali Nomádi, kteří si nyní říkají Palestinci, tak je to trochu kuriozní.

ostatně "Palestinci" mají svoje území. Takový all- Fattah má Západní břeh Jordánu a nemají se tak špatně, dobře tam si vycházejí vstříc oba státy podél hranic. No a all-Fatah tam byl vlastně vyhnán z Gazy Hammasem, dalo by se říci i násilím

4 0
možnosti

Není západní břeh, ale Judea a Samaří.

2 1
možnosti

Ne, že bych nějak obdivoval Erdogana, ovšem v tomto zjevně asi něco pravdy bude.

1 30
možnosti