ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Itálie má problém s připojením k internetu. Fotbaloví fanoušci zuří

  • 11
Itálie se potýká s masivními výpadky internetu. Největší poskytovatel telekomunikačních služeb Telecom Italia (TIM) má potíže s připojením k internetu po celé zemi. Policie vyloučila hackerský útok, technické komplikace se podle ní týkají pevného internetového připojení, nikoliv mobilních dat.

Po předchozích problémech, které zaznamenala e-mailová služba Libero a Virgilio, se v Itálii opět potýkají s technickými potížemi. Výpadky hlásí od nedělního dopoledne italská telekomunikační společnost Telecom Italia napříč celou zemí, informuje server corriere.it.

Potíže hlásili lidé od Milána na severu země až po sicilskou metropoli Palermo. Nejvíce lidí, kolem devíti tisíc, problém oznámilo kolem 15:00 SEČ, ukazuje sekce pro klienty na webu společnosti.

„Byl zjištěn problém s mezinárodním propojením, který ovlivňuje služby na národní úrovni. Situaci analyzujeme, abychom mohli problém vyřešit,“ uvedl mluvčí společnosti TIM.

Zákazníci Telecom Italia jsou naštvaní, stížnosti měli zejména Italové z okolí Neapole, kteří kvůli výpadkům internetu nemohli sledovat živý přenos z fotbalového zápasu mezi svým týmem a klubem Spezia Calcio. Další fotbaloví fanoušci věří, že k obnovení internetového připojení dojde ještě do večera, kdy se odehraje derby mezi týmy Inter Milán a AC Milán.

TIM je nástupcem někdejšího národního telefonního monopolu. Vláda táhle vyjednává o budoucnosti podniku s jeho hlavními investory, jimiž jsou francouzská mediální skupina Vivendi a italský státní investiční podnik CDP. Telekomunikační společnost obdržela nezávaznou nabídku od amerického investičního fondu KKR na převzetí kontrolního podílu ve své síti pevných linek, napsala tento týden s odvoláním na obeznámený zdroj agentura Reuters.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video