Místo vody šumivé víno. Kvůli závadě teklo v Modeně z kohoutků lambrusco

  • 77
Díky kuriózní závadě se mohla část obyvatel severoitalského města Modena zdarma napít červeného šumivého vína lambrusco, a to přímo ze svých vodovodních kohoutků. Dočasnou změnu vodovodu ve vínovod způsobila chyba v místním vinařském závodě Settecani, díky které teklo některým obyvatelům šumivé víno z kohoutků několik hodin.

Víno z jednoho ze skladovacích tanků se omylem dostalo do vodovodního potrubí a desítky domácností tak měly neomezený přísun alkoholu zdarma.

Vinařství se za nedopatření omluvilo, zdůraznilo ovšem, že průsak vína do potrubí zdraví obyvatel nijak neohrozil. „Jednalo se o víno, které bylo připraveno na lahvování,“ uvedla firma. Kvalitní šumivé víno podle ní nemohlo zdraví obyvatel nijak ohrozit.

Místní list Gazzetta di Modena napsal, že ačkoli někteří obyvatelé si na víno tekoucí z kohoutku stěžovali, většina „postižených“ nenadálé události využila a „do lahví nachytala tolik vína, kolik stačila“.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: víno, Itálie, Modena, Alkohol

Video