Komici na internetu nahrazují hlavy islamistů gumovými kachničkami. (29....

Komici na internetu nahrazují hlavy islamistů gumovými kachničkami. (29. listopadu 2015) | foto: Imgur - „Creates the duck state“

Internetoví komici zesměšňují IS, teroristům nasazují hlavy kachniček

  • 248
Humorem se na internetu rozhodli bojovat proti Islámskému státu autoři koláží, kteří dosazují za hlavy teroristů obrázky žlutých koupacích kachniček. S nápadem přišel jeden z členů internetové subkultury 4chan a zanedlouho se masově rozšířil na sociálních sítích.

Množství lidí, kteří ovládají Photoshop, se v minulých dnech pustilo do úprav krutých fotek teroristů. Kachničky nahradily hlavy pózujících bojovníků na fotkách, které Islámský stát zveřejňuje ke své propagaci.

„Vypadá to jako kachna. Plave to jako kachna. Kváká to jako kachna. Mohl by to být terorista Islámského státu?“ popisuje hnutí web The Guardian.

29.listopadu 2015 v 08:10, příspěvek archivován: 29.listopadu 2015 v 10:24

First there were cats.. now, the Duck State. @4chan takes on #ISIS propaganda: https://t.co/Tp3QtaCBIe pic.twitter.com/1tolE5gors

Jedním z nejviditelnějších propagačních materiálů Islámského státu (IS) je časopis Dabiq, který islamisté vydávají každý měsíc. V rukách šprýmařů se nyní jmenuje „Kvábik“ a místo textu rozhovorů je v něm jen kvákání. Hlavu kachny nasadili vůdci IS Abú Bakru Bagdádímu i teroristovi Abdelhamidu Abaaoudovi, který vymyslel útoky v Paříži (více čtěte zde).

Komici zesměšňují, co jim přijde pod ruku. Kachnička se tak dostala i na černou vlajku IS a arabské písmo nahradil nápis „Kvák“. Na některé fotky byl navíc připsán nový pokřik „Alláhu kvakbar“, který zesměšňuje zvolání Alláhu Akbar (Bůh je veliký), které je slyšet v mnoha videích islamistů.

29.listopadu 2015 v 05:21, příspěvek archivován: 29.listopadu 2015 v 10:29

INTERNET MOCKS #ISIS PHOTOHOPPING RUBBER DUCK HEADS ON PICTURES OF SICK TERRORISTS https://t.co/tWqJuShzOP #duckisis pic.twitter.com/ixpL5z2nwd

Někteří uživatelé přidali na fotky duhu, jiní vyměnili teroristům zbraně za záchodové štětky a kartáče. „Skvělé, teď se budu bát jít i vykoupat,“ napsal k tomu sarkasticky jeden z přispěvatelů.

Všechno přitom začalo v pondělí večer jedinou zmínkou na portálu 4chan, kde zaznělo: „Co kdybychom oslabili Islámský stát tím, že nahradíme obličeje (jeho bojovníků) na VŠECH propagandistických snímcích hlavami koupacích kachniček?“

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video