VIDEO: V Iowě vykolejil nákladní vlak, skončil v řece

  • 4
Poblíž amerického města Alton v Iowě se v neděli ráno zřítil do řeky nákladní vlak převážející průmyslový písek a sojový olej. Podle agentury Reuters se nehoda obešla bez zranění. Záběry z dronu zachycují vlakovou soupravu v řece Floyd i s celým strženým mostem.

Ačkoli místní úřady i nadále vyšetřují příčinu nehody, podle meteorologů za ni pravděpodobně mohou několikadenní silné deště, které pod mostem zvedly hladinu řeky a poškodily základy stavby.

Navzdory tomu, že se vlaková souprava během pádu výrazně poničila, do vody neunikly žádné nebezpečné látky, na několika místech se pouze vysypal písek. V červnu letošního roku přitom nedaleko Altonu došlo k podobné nehodě, při které do řeky Rock vytekly z vlaku stovky tisíc galonů ropy.

Podle úřadů do řeky spadala dvacíta vagonů z celkového počtu 95 vozů soupravy, která měla namířeno z Minnesoty do Nebrasky. Policie vyzvala místní obyvatele, aby se místu kvuli riziku zřícení dalších částí mostu vyhnuli.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video