Indonésií otřáslo silné zemětřesení. Na místě je nejméně jeden mrtvý

  • 0
Nejméně jednoho mrtvého a pět zraněných si vyžádalo silné zemětřesení, které v pátek zasáhlo nejlidnatější indonéský ostrov Jávu. Otřesy byly cítit v metropoli Jakartě, ale i v řadě dalších měst a obcí, někde je hlášeno zřícení budov.

Podle agentury AP vydaly úřady varování před hrozbou vlny tsunami, které po dvou hodinách opět odvolaly.

Podle americké geologické služby USGS zemětřesení dosáhlo intenzity 6,5 stupně a jeho ohnisko se nacházelo v hloubce 91 kilometrů. Obyvatelé vystrašení mocnými otřesy vybíhali na mnoha místech v panice z budov a indonéská televize vysílala záběry zachycující hustou dopravu na silnicích způsobenou úprkem lidí z pobřežních oblastí.

15.prosince 2017 v 20:20, příspěvek archivován: 15.prosince 2017 v 21:06

6.5 magnitude earthquake rocks Indonesia, sparking tsunami fears https://t.co/wYAz9KlDx7 https://t.co/pL8fHvkPQ3

Mluvčí úřadu pro likvidaci následků živelních katastrof podle AP uvedl, že jedinou obětí je 62letý muž, který zahynul při zřícení jeho domu na západě Jávy. Ve městě Tasikmalaya v oblasti a v několika okresech této části země se podle něj zřítily domy. V Jakartě byly otřesy cítit 20 vteřin, dodal.

Indonésie leží ve vysoce seizmicky aktivní tichomořské oblasti. Zemětřesení přesahující intenzitu šesti stupňů tam nejsou nijak vzácná.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video