Žena v Indonésii šla zahradničit a už se nevrátila. Snědla ji krajta

  • 76
Tělo nezvěstné Indonésanky v pátek našli vesničané uvnitř krajty obrovské. Žena zmizela poté, co odešla pracovat na svou zeleninovou zahradu. Když po ní sousedé pátrali, všimli si, že nedaleko pohozených bot a mačety polehává nafouknutý had.

Když  sedmimetrovou krajtu vesničané rozřízli, vypadlo na ně tělo čtyřiapadesátileté Wa Tiby. Incident se stal ve vesnici Persiapan Lawela na ostrově Muna, informoval deník The Guardian.

„Obyvatelé se domnívali, že had oběť spolkl, takže ho zabili a odnesli ze zahrady,“ řekl deníku The Guardian velitel místní policie Hamka. „Rozřízli mu břicho a tělo oběti našli uvnitř,“ popsal policista průběh událostí. 

Asi stovka obyvatel a příbuzných se vydala ženu hledat poté, co se ve čtvrtek v noci nevrátila domů. Hamka sdělil, že vesničané hada našli asi třicet metrů od Tibiných sandálů a mačety. Upřesnili, že ji had spolkl hlavou napřed a její tělo bylo netknuté.

Zahrada, ve které žena zmizela, se nachází na úpatí skalních útesů s mnoha jeskyněmi. Podle policisty je místo známým domovem hadů. 

Krajta obrovská většinou roste maximálně do délky šesti metrů a běžně se vyskytuje v Indonésii a na Filipínách. Živí se malými zvířaty, pokusy o pozření člověka jsou velmi vzácné.

Ostrov Muna se nachází poblíž většího indonéského ostrova Sulawesi a jihovýchodně od Bornea.

Ostrov Muna se nachází poblíž většího indonéského ostrova Sulawesi a jihovýchodně od Bornea.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue