(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: AP

Pasažér se v Indii dobýval do kokpitu letadla. Chtěl si nabít telefon

  • 0
Zhruba pětatřicetiletého muže vyvedli v pondělí stevardi z letadla v indické Bombaji poté, co se dobýval k pilotům v kokpitu. Ještě před odletem si chtěl totiž dobít svůj mobilní telefon a zřejmě si neuvědomil, že cestující mají vstup do této části letadla zakázán.

„Letadlo společnosti IndiGo bylo ještě na zemi, když se neurvalý pasažér pokusil dostat do kokpitu s vysvětlením, že si potřebuje dobít telefon,“ uvedly aerolinky podle britského listu The Guardian.

Server Firstpost uvádí, že byl zhruba pětatřicetiletý opilec okamžitě vyveden. „Kvůli porušení bezpečnosti“ jej stevardi také předali policii, která ho však po výslechu propustila. Ostatní cestující mezitím odletěli.

Případ není v tomto týdnu v Indii jediný, kdy musela proti jednomu z cestujících v letadle zasáhnout posádka. Rovněž v pondělí se jeden z pasažérů za letu pokusil otevřít zadní dveře letadla, které právě z Dillí mířilo do města Patna. Stevardi mu v tom rychle zabránili poté, co je na nebezpečné jednání muže upozornil další cestující.

Žena si v letadle stěžovala na onanujícího souseda, dočkala se jen posměšků

The Guardian uvádí, že s masivním rozvojem letecké dopravy v Indii čelí aerolinky mnohým potížím, především u lidí, kteří letí poprvé.

Společnost Air Asia India například nechala natočit instruktážní video s vysvětlením, že se lidé musí na letiště dostavit včas, ale i návodem, jak se používá toaleta v letadle. Problémy podle indických letušek kromě nováčků působí i zámožní pasažéři, kteří si arogantně „myslí, že jim projde všechno“.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video