Indický svatební autobus spadl z mostu. 24 lidí zemřelo, včetně tří dětí

  • 10
Cesta devětadvaceti lidí na svatbu v západní Indii skončila tragicky. Autobus na mostě ztratil rovnováhu a spadl do řeky. Nehodu nepřežilo dvacet čtyři svatebčanů, z toho tři děti.

K neštěstí došlo u vesnice Papdi v okrese Bundi ve státě Rádžasthán. Autobus jel na svatbu a cestující vezli dary nevěstě.

Na mostě přes řeku Mej však řidič ztratil kontrolu nad vozidlem. Podle deníku The Independent mu praskla pneumatika. Autobus spadl do řeky. Most neměl žádné zábradlí.

Třináct lidí zemřelo na místě, další podlehli zraněním při cestě do nemocnice, uvedl policejní inspektor Rajendra Kumar. Mezi oběťmi je jedenáct žen a tři děti.

Server Times of India uvádí, že dva zranění byli po ošetření propuštěni, zatímco další tři se stále nachází v péči lékařů.

Premiér Rádžasthánu Ashok Gehlot řekl, že zranění lidé dostanou 40 000 indických rupií (12 800 korun). „S velkým zármutkem jsem se dozvěděl o tragické nehodě v Bundi, kde 24 lidí ztratilo život poté, co autobus spadl do řeky Mej,“ prohlásil.

Podle deníku The Independent jsou v Indii příčinou častých smrtelných nehod nekvalitní silnice, neopatrná jízda a přeplněná a chabě udržovaná vozidla. Podle vládních údajů měly dopravní nehody jen v roce 2018 na svědomí život 178 832 lidí.

V roce 2011 zemřelo na severovýchodě Indie 25 svatebních hostů poté, co se pod převážejícím autobusem rozpadl dřevěný most.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Indie, Rádžasthán

Video