V mexické metropoli vykolejila horská dráha, dva muži zemřeli

  • 3
Dva lidé zemřeli a pět dalších lidí utrpělo zranění v sobotu v hlavním městě Mexika poté, co v zábavním parku vykolejil jeden z vozů horské dráhy. Informovala o tom místní média. Příčina neštěstí, které se stalo v sobotu asi hodinu po poledni místního času, se vyšetřuje, uvedl deník El Excelsior.

„Na atrakci známé jako Chiméra jsou dva mrtví (muži ve věku 25 a 30 let), kteří zemřeli po pádu jednoho z vozů horské dráhy z technické příčiny,“ informovala v sobotu civilní obrana mexické metropole.

Podle jednoho ze svědků neštěstí, jehož citovala místní média, vozy horské dráhy ujely část trasy a vše vypadalo v pořádku. Pak ale najednou poslední vozík soupravy vykolejil a zřítil se dolů z výšky asi 10 metrů.

Na místo dorazilo několik desítek záchranářů a celý zábavní park zaměstnanci okamžitě uzavřeli. Do nemocnice lékaři převezli s vážnými zraněními také dvě ženy ve věku 25 až 30 let. 

Návštěvník zábavního parku natočil vykolejení horské dráhy:

Podle prvních informací mohla být příčinou vykolejení vozu horské dráhy mechanická závada, uvedl mluvčí místní prokuratury Ulises Lara na tiskové konferenci. Úřady případ zatím řeší jako zabití z nedbalosti.

Neštěstí se stalo v oblíbeném zábavním parku Chapultepec, který funguje už přes půlstoletí a v němž je padesátka atrakcí, včetně čtyř ruských kol.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue