VIDEO: Zběsilou kalifornskou jízdu hledaného ukončil až policejní pes

  • 26
Přestože zběsilá jízda hledaného muže v okresu Orange County v americkém státě Kalifornie netrvala ani půl hodiny, stihla napáchat mnoho škod. Řidiče, který zavinil několik dopravních nehod, přepadl ženu a dál ujížděl v jejím autě, zastavil až policejní pes.

Policie začala pronásledovat muže v pondělí krátce před půl šestou odpolední místního času ve městě Garden Grove. Podle serveru stanice NBC Los Angeles ho identifikovala jako 37letého Antonia Padillu z Riverside County, kterého hledala za útok se smrtící zbraní na důstojníka z 18. února a současně za porušení podmínky.

Padillu, který řídil černý pick-up, poznali detektivové v utajení společně s policejním oddělením Garden Grove a snažili se ho zastavit. Řidič ale začal ujíždět odstavným pruhem dálnice, projížděl na červenou a narazil nejméně do dvou aut.

Následně přepadl ženu v bytovém komplexu ve městě Irvine, vytáhl ji z jejího vozu a sám usedl za volant. Jejího bratra, který se ho pokusil zastavit, málem skřípl mezi auty. „Všiml jsem si, že vytahuje mou sestru z auta, tak jsem jen reagoval a snažil jsem se pomoci,“ řekl Ricky Kozloski. Oba sourozenci vyvázli bez zranění.

Honička pokračovala ještě necelých deset minut, když muž vyjel ze silnice u průmyslového parku a dal se na útěk. Padillu poté dohonil a srazil k zemi policejní pes, před šestou hodinou už byl hledaný ve vazbě.

Červená označuje město Garden Grove, kde honička začala. Modrá značí město Irvine, kde byl hledaný zadržen.

Červená označuje město Garden Grove, kde honička začala. Modrá značí město Irvine, kde byl hledaný zadržen.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video