Grand Canyon. Zoroaster Temple a vyhlídka Powell z oblíbené vyhlídky Hopi Point

Grand Canyon. Zoroaster Temple a vyhlídka Powell z oblíbené vyhlídky Hopi Point | foto: Profimedia.cz

V Grand Canyonu se zřítil vrtulník, vyhlídkový let nepřežili tři lidé

  • 12
Po pádu vrtulníku v Grand Canyonu v americkém státě Arizona zemřeli tři lidé a čtyři další utrpěli zranění. Na vyhlídkový let nad kaňonem řeky Colorado se v sobotu odpoledne místního času vydalo šest turistů a jeden pilot, informují americká média.

Záchranáři měli problém se ke zraněným do Grand Canyonu dostat, uvedla televize CNN. Práci jim komplikoval silný vítr, tma i skalnatý terén. Úřady zatím podle serveru ABC News nezjistily, proč se vrtulník zřítil. Stroj značky Airbus Eurocopter EC130 po pádu hořel a byl do značné míry poničen. 

Provozovala ho cestovní kancelář Papillon, která na svých internetových stránkách uvádí, že vyhlídkové lety nad Velkým kaňonem a jinými místy každoročně zajistí pro zhruba 600 tisíc lidí. K nehodě se zatím nevyjádřila. Zatím není jasné ani to, zda je pilot mezi mrtvými.

Grand Canyon (Velký kaňon) je až 1,6 kilometru hluboký a patří mezi nejnavštěvovanější místa ve Spojených státech.

Záběry havarovaného vrtulníku:

11.února 2018 v 08:15, příspěvek archivován: 11.února 2018 v 09:44

VIDEO: A tour helicopter carrying seven people on board crashed in the Grand Canyon, killing three people and injuring four others. https://t.co/bxpffeA2q6 https://t.co/7FvYKekFg5

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

A tour helicopter carrying seven people on board crashed in the Grand Canyon, killing three people and injuring four others. https://t.co/bxpffeA2q6 https://t.co/7FvYKekFg5

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video