Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Francie zakázala muslimkám šátky

Francouzský parlament schválil kontroverzní zákon, který zakazuje nosit náboženské symboly ve veřejných školách. Opatření pobouřilo hlavně muslimy. Dívky nyní nebudou smět nosit šátky, jeden ze symbolů islámu. Ze škol mají zmizet i křesťanské kříže a židovské čepičky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

UglyTroll

16. 2. 2004 15:42
Co je na tom špatného?
Náboženství patří do církevních škol, ve státní škole nemá co dělat. Taky by se mi nelíbilo, kdyby mé děti učila muslimka a působila negativně na mé potomky. A co si budem povídat menšiny jsou terčem dětí a že děti dokážou být hodně kruté, takže se tímto opatřením setřou ty nejpatrnější rozdíly. A ti kteří se nechtějí vzdát nošení náb. symbolů nechť navštěvují soukromé školy, nebo školy církevní. Uznávám, že zvolený postup frantíků není nejšikovnější, protože kdyby zavedli školní uniformy, tak by byla tahle diskuse bezpředmětná. Šátky by nebyly součástí uniformy, jarmulky a kříže taky ne. Tím pádem by mohli všichni tak akorát držet ústa a valit do krámu koupit uniformu.....
0 0
možnosti

pinguinone

16. 2. 2004 15:56
Re:
0 0
možnosti

Nadsamec

16. 2. 2004 15:19
Drzost
Drzost těch arabů mě opravdu fascinuje. Když je na ně Francie tak zlá, tak můžou odjet zpátky za moře. Nikdo by jim v tom nebránil, jenže to by zase přišli o sociální dávky, ze kterých ve Francii žijou. Na druhou stranu se sluší říct, že si za ty hordy arabů můžou francouzi tak trochu sami. Ještě do alžírský války se snažili araby kolonizovat a na rozdíl od Velký Británie vydávali Alžírsko za součást Francie a Alžířani podle nich byli francouzi. Arabové si pak logicky řekli, že když jsme francouzi tak proč bysme se nejeli kouknout na kontinent. Ještě za alžírský války jich tam pár set tisíc přijelo a pak už se jenom množili a množili.
0 0
možnosti

pinguinone

16. 2. 2004 15:25
Re:
predstav si,ze nekteri predci techto drzych Arabu bojovali za Francii v Alziru,a kdyz padnul museli odtamtud uteci.Dnesni "Arabi" se ve Francii narodili,mluvi francouzsky a jako Francouzi se citi..
0 0
možnosti

rewell

16. 2. 2004 14:53
víte ono je
to dost zvláštní - když Salman Rushdie znectil Allaha - tak se mohli alahovci podělat a ještě teď z toho dělaj vědu a nabízej statisíce za jeho likvidaci. Celej západ Rushdieho bránil a aláhovci a komouši včetně nás ho chtěli zlikvidovat.
Teď je zvláštní situace, když u nás někdo vydá vtipnou knihu o Ježíšovi, poslanci Jirkovi Karasovi se to velmi nelíbí a už hodlá vydavatele pranýřovat.
Francie si nasrala do své země mraky arabáků, negroidů a dalších přistěhovalců a teď najednou zjišťuje, jaké s nimi má problémy. Stejně tak k tomu dojde v GB a blízké době i v Germánsku. Hlavně že z druhé strany nás kritizujou za cigoše a pak je tam nechtěj pouštět.
Co k tomu více? jen toto: platí  bližší košile nežli kabát, ať jsem Anglán, Skot, Frantík, Němec nebo Ital či Čech.Já k tomu říkám jedno, že jakékoli trochu fanatičtější náboženství v té či oné podobě je škodlivé. A to ať je to zapřísáhlý křesťan či muslim či budhista atd.
A to že Frantíci jim to zakázali, to je správný krok. Na světské úrovni to nemá co dělat (ale ani křesťanství).   
0 0
možnosti

Doktor Zvěd

16. 2. 2004 13:16
V šedesátimilionové Francii jich žije pět milionů.
Ano, ano. To je pravdiva veta! Co je v ni ale nejdulezitejsi? Ze zijou ve FRANCII!!! Jestli jim vadi, ze nemuzou nosit satek, tak at se vodstehujou zpatky do zemi, odkud prisli. Tam jim satky nezakazou. Zato z jinejch veci se tam asi p*serou!!!
0 0
možnosti

miciangora

16. 2. 2004 11:31
to s těmi jeptiškami nesedí
tady jde o nošení šátků do školy..jeptišky už školu dávno ukončily..a o zákazu nošení šátků mimo území školy tu nebyla řeč. Mimochodem pro žákyně katolických škol, či ústavů vedených církvemi žádné nošení šátků, nebo podobných úborů neplatí. Pokud žákyně nenosí uniformu (záleží na zvycích té které země) - pak nosí normální občanské oblečení...bez náboženských atributů.
0 0
možnosti

pinguinone

16. 2. 2004 14:00
priklad :
radova sestra studujici na verejne skole...
0 0
možnosti

q8tik

16. 2. 2004 8:15
mensiny?
dobry den, v danem pripade nejde o mensiny ale o velky problem, kteremu zacina celit jak francie tak i okolni staty s muslimskymi pristehovalci , kteri ackoli imigranti do ciste krestanskych zemi nejsou ochotni se podvolit zakonum a obycejum danych zemi ale naopak chteji po hostovske zemi aby jim zarucila vsechny prava , kterych se jim nedostava v jejich muslimskych zemich.specialne v zemich blizkeho vychodu- krestani jsou utlacovani v minimalnim projevu sveho nabozenstvi-a musi!!!se podvolit zakonum dane zeme,tak nevim proc by se v historicky krestanskem svete muslimove nemohli podvolit zakonum danych zemi??
0 0
možnosti

barbudo

16. 2. 2004 9:30
Re:
A oni utiskovaní křesťané se musejí na veřejnosti obnažovat nebo konat jiné neslušnosti?
0 0
možnosti

miciangora

16. 2. 2004 7:40
tady přece nejde o to
kdo čemu věří....ale naopak o stírání rozdílů....na ulici nebo doma ať si chodí kdo chce jak chce, proti tomu nikdo nic nemám...ale tohle je škola, tam platí pravidla, které dodržují všichni..tak proč ne muslimky...až půjdou ze školy domů, tak ať si zas šátek vezmou....já nevodím nic špatného na dodržování zákonů země ve které chci žít. Dělá to každáý, tak proč ne muslimové.
0 0
možnosti

hroschik

15. 2. 2004 18:53
nechapu tu anketu
otazka "maji nabozenske mensiny pravo oblekat se podle svych tradic" absolutne neni to, oc ted bezi ve Francii, tak proc ji prirazovat k tomuto clanku?
0 0
možnosti

Honza-A

14. 2. 2004 23:21
Zákon je správný
Myslím, že přijetí zákona je správný. Nejde o to, že by někdo nemohl něco nosit a nějak se projevovat. Ale min. ve škole jsou si všicni rovní, jsou tam za stejným cílem - tedy vzdělávat se, ne propagovat náboženství. Bohužel tam např. dochází k tomu, že v případě potřeby rychlé záchranné pomoci pro dceru nebo ženu muslima, je doktor  (muž) rodinou odmítnut z toho důvodu, že se to příčí muslimský tradici. A to je už vážnej politickej problém. Nejenom že ten doktor je v tu chvíli potřeba jinde, ale oni si nemají právo něco nárokovat. Úkolem toho doktora je zachránit život za každou cenu a ne řešit něco z Koránu. Včera chtěli nosit šátky úplně všude, dneska odmítal lékaře, protože jsou nevyhovujícího pohlaví a zítra jim už nebudou vyhovovat ani francouzský politici, a co pozítří???Když je Francie přijala, musí se smířit s tím, že se v určitých ohledech bodou muset podřídit. Holt chtěj žít v západoevropským státě, tak to jinak nejde. Francouz si dá v Saudský Arábii taky pozor, aby se mlsně nezakoukal do nějaký  ženský v hábitu, protože by mohl mít sakra potíže. Podle nás se ničím neprovinil. A aby si tam Francouzska vzala jenom krátkou sukni? Naprosto nepřijatelný. Evropani se musej chovat určitým způsobem tam a Arabové by jednoduše měli respektovat místní tradice. To je naprosto normální. . A potom jde taky o politický gesto Francie, která přemýšlí, že přílišná tolerance by se jí mohla vymstít, a že tudíž všechno má svý meze. S tím naprosto souhlasím.P.S. jsem ateista a je to šťastná volba!!!!! Kvůli mí "nevíře" nikdo netrpí, nikdo nemusí vyhazovat lidi do vzduchu, nebylo by náboženskejch válek, strádání, nenávisti atd. Věřím prostě sám v sebe. Všem náboženskejm fanatikům doporučuju!!!
0 0
možnosti

KLMB

14. 2. 2004 12:39
Francouzi
.....ja smekam klobouk.Konecne jedna rozumna zeme aneb strcte si to nabozenstvi .........
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  9:07

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

LGBT+ lidi trápí častěji duševní poruchy. Na vině je nepřátelská společnost

23. dubna 2024  8:45

Sebevražedné myšlenky a duševní poruchy trápí neheterosexuální lidi v Česku výrazně častěji. Tvrdí...

Mrzlo, až praštělo. Na horách teploty spadly k minus 15 stupňům

23. dubna 2024  8:17,  aktualizováno  8:40

Noční teploty místy spadly hluboko pod bod mrazu. Nejchladněji bylo na Rolavě, minus 15,7 stupně,...

Severní Korea cvičila jaderný protiútok, manévry osobně řídil Kim

23. dubna 2024  8:16

Severní Korea nacvičovala vojenské manévry simulující jaderný protiútok. Cvičení osobně řídil Kim...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!