Americký válečný veterán se ve Francii po 75 letech setkal se svou někdejší...

Americký válečný veterán se ve Francii po 75 letech setkal se svou někdejší válečnou láskou. | foto: YouTube

VIDEO: Americký voják potkal ve Francii dávnou lásku, neviděli se od roku 1944

  • 87
Televizní diváky dojal příběh amerického válečného veterána, který se ve Francii po 75 letech setkal se svou někdejší láskou. Milenci spolu strávili v roce 1944 dva měsíce, než byl Američan převelen, pak už se nikdy neviděli. Schůzku zorganizoval štáb stanice France 2, jemuž veterán K. T. Robbins ukázal při natáčení v USA černobílou fotografii své tehdy osmnáctileté lásky Jeannine Ganayeové.

„Byla velmi něžná a myslím, že mne milovala,“ uvedl starý muž, když jej natáčeli ve Spojených státech. A vyjádřil přání, zda by se mohl setkat alespoň s její rodinou. „Ji už asi neuvidím, nejspíš zemřela,“ dodal Robbins, který se po návratu do USA oženil. Na Ganayeovou ale nezapomněl.

Veteráni při oslavách Dne D

Lidé z televize zjistili, že stará dáma stále žije, je jí 92 let a bydlí v domě důchodců v severovýchodní Francii. Pro veterána, který přijel na oslavy výročí vylodění spojenců v Normandii, pak nachystali překvapení - schůzku s bývalou láskou, nyní rovněž vdovou.

Setkání zachytily televizní kamery. „Celou dobu jsem tě miloval, po celou dobu, stále jsem tě nosil v srdci,“ říká na nich Robbins své bývalé milé. 

„Říká, že mne má rád, to jsem rozuměla,“ uvedla devadesátnice. „Já taky. Pořád jsem na něj myslela a říkala jsem si, že snad se jednou vrátí.“

Dodala, že si vzpomíná i na Robbinsův kvapný odjezd. „Když odjel v nákladním voze, samozřejmě jsem plakala, byla jsem velmi smutná.“

Robbins a Ganayeová, která se nyní jmenuje Piersonová, spolu strávili několik hodin. Loučili se v slzách a slíbili si, že se zase uvidí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue