Zákazník v Paříži zastřelil číšníka, protože mu dlouho nenesl jídlo

  • 377
Pozdvižení ve Francii vyvolal incident na pařížském předměstí Noisy-le-Grand. Netrpělivý zákazník zde v pátek večer postřelil číšníka, který mu příliš dlouho nenesl objednaný sendvič. Nešťastník na místě zraněním podlehl, píše agentura AFP.

Zdroj obeznámený s vyšetřováním agentuře AFP prozradil, že pachatelem je návštěvník bistra, který ztratil trpělivost „protože mu dostatečně rychle nepřipravili sendvič.“ 

Osmadvacetiletého číšníka postřelil pistolí ráže devíti milimetrů do ramene a pak z místa činu uprchl. V současnosti je na útěku a policie po něm pátrá. Postřeleného muže se pokusili na místě oživit přivolaní zdravotníci, veškerá snaha však byla marná.

Obyvatelé předměstí na východě francouzské metropole jsou z činu v šoku. „To někoho zabijí jenom kvůli sendviči? To je smutné,“ svěřila se reportérům 29letá žena, která v sobotu ráno přišla uctít památku mrtvého před bistro. 

„Je to klidný podnik, žádné problémy tu nebyly. Otevřeli jen před několika měsíci,“ podotkla. Někteří místní však poukazují na zvýšenou míru kriminality v oblasti, především distribuci drog a veřejnou konzumaci alkoholu.

Incident vyvolal pobouření na francouzském Twitteru. Čelný představitel Národní fronty Jean Messiha dal střelbu do souvislosti s „masovou imigrací.“ Lidé z místní samosprávy jakoukoliv souvislost však odmítají. 

„Některými komentáři na sociálních sítích jsme šokováni. Vytvářejí spoustu zmatku,“ podotkl podle The New York Times Sylvain Thézard, šéf kanceláře starosty předměstí Noisy-Le-Grand. „Míra zločinnosti v našem městě klesá. Za tímto zločinem není třeba hledat nějaký hlubší problém. Je to prostě jen  tragédie,“ dodal.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video