Policie v Paříži uzavřela obchodní centrum. Hledala muže s kalašnikovem

  • 113
Francouzská policie ukončila zásah ve čtvrti La Défense na předměstí Paříže. Informace o ozbrojeném muži se podle agentury Reuters nepotvrdily. Dopoledne policisté přijali zprávu, že se v okolí obchodního centra 4 temps pohybuje muž s kalašnikovem. Celou oblast proto uzavřela a všechny vyzvala, aby zůstali na svých místech. Dočasně v místě také přestalo stavět metro.

„Hledáme ozbrojeného jedince, který se měl objevit v obchodním centru 4 temps ve čtvrti la Défense,“ uvedla policie podle listu Le Figaro. Pařížská prefektura pak dodala, že policii na vetřelce upozornil svědek po telefonu.

List s odkazem na vlastní zdroje napsal, že by muž měl mít u sebe kalašnikov a že ho viděli u tamního hotelu. Na místo dorazila policie včetně elitní policejní jednotky RAID. Zákazníky v obchodech i lidi v okolních kancelářích vyzvala, aby nevycházeli a řídili se jejími pokyny.

Dočasně se uzavřela tamní stanice metra a u východů z centra probíhaly policejní kontroly. Na Twitteru se také objevila videa lidí, kteří v obchodním domě museli jít s rukama nad hlavou.

Prefektura uvedla, že vyšetřování končí a že žádného podezřelého nenašla.

Ke skupině policistů během zásahu přistoupila neznámá žena. „Máte mou podporu. Ti, co vás kritizují, jsou teď rádi, že jste tady,“ řekla mladým mužům zákona, kteří byli podle Le Figaro očividně dojatí a ženě poděkovali za podporu.

Podle BFMTV policisté s ohlašovatelem prošli záznamy z bezpečnostních kamer. Přitom se potvrdilo, že se zřejmě jednalo o omyl. Muž, kterého dotyčný považoval za ozbrojence, měl pouze velký černý batoh.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video