ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Senior ve Francii srazil tři lidi a boural do kostela. Spletl si prý pedály

  • 36
Do kostela ve městě Decize v centrální Francii v neděli po mši vjelo auto a porazilo tři lidi. Účastníci bohoslužby se nejprve obávali, že by se mohlo jednat o teroristický čin, policie však následně uvedla, že nehodu zavinil 84letý řidič, který si při vyjíždění zřejmě popletl brzdový a plynový pedál.

Vozidlo porazilo matku s dítětem, kteří však nepotřebovali péči lékařů. Třetí raněný nicméně skončil v nedaleké nemocnici kvůli podezření na otřes mozku. Auto podle listu Journal de Centre v kostele rovněž porazilo jeden ze sloupů balkónu, na němž stojí varhany.

„Lidé nám volali s tím, že do kostela vniklo auto a že se tam střílí,“ uvedla ve vyjádření místní policie. Zvuk podobný výstřelům však podle všeho vydávaly lavice, které před sebou hrnul zmatený řidič v kostele. 

Zmařený atentát na kostel: mladík se omylem střelil do nohy. Dostal doživotí

Podle vyšetřovatelů byla naštěstí otevřená jen polovina vstupních dveří. „Vozidlo se tak muselo držet nalevo a vrazit do sloupu, namísto toho, aby se vydalo centrální uličkou,“ uvedli.

Podezřelý neměl podle testů v krvi alkohol ani jiné omamné látky. Policisté jej předvedli k výslechu a incident nadále vyšetřují.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video