Masopust Mardi Gras

Masopust Mardi Gras - První masopustní slavnost Mardi Gras v New Orleans po hurikánu Katrina. (28.2.2006) | foto: Reuters

FOTOSTORY: Masopust v New Orleans Katrina nezmařila

  • 1
Úterkem vrcholí v americkém New Orleans tradiční masopustní slavnost Mardi Gras. První pokračování velkolepého svátku po ničivém hurikánu Katrina považují místní lidé za signál světu, že jejich město opět žije.

FOTKY ZVĚTŠÍTE KLIKNUTÍM

Program masopustu musel být vzhledem ke stavu města částečně okleštěn, přesto se bylo na co dívat.

Masopust Mardi Gras

Barevné průvody letos shlédlo okolo 400 tisíc turistů. Většina lemovala široké ulice, kterými procházely pestrobarevné průvody rozličných masek.

Masopust Mardi Gras

Hostem slavnosti byl i slavný herec Steven Seagal. V rámci jednoho z průvodů rozhazoval kolemstojícím fialové perličky.

Masopust Mardi Gras

Pro masopust je typický výsměch a ironie. Letos se nadsázka zaměřila na všechno, co nějak souviselo s pohromou Katrina. Zesměšňovaly se veřejně činní lidé i úřady.

Masopust Mardi Gras

Letošní svátek Mardi Gras znamenal pro město, které dalo světu jazz, více než nevázané veselí. Po nejhorší katastrofě, která kdy New Orleans postihla, představoval zvlášť pro místní potřebné odreagování a odlehčení vážné situace, která ještě v některých částech města panuje.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video