Americký stroj F/A-18E Super Hornet startuje z letadlové lodi USS Nimitz (29....

Americký stroj F/A-18E Super Hornet startuje z letadlové lodi USS Nimitz (29. října 2016) | foto: Reuters

U floridského pobřeží havarovala americká stíhačka, posádka nepřežila

  • 24
U pobřeží floridského Key West ve středu havarovala stíhačka amerického námořnictva. Dva členové posádky se stihli katapultovat předtím, než stroj spadl do vody, havárii však nepřežili. Informovala o tom americká televize Fox News.

Jedn pilot a jeden mechanik letěli při cvičném letu v dvoumístném letounu F/A-18 Hornet ze základny Oceana ve Virginii. V nízké výšce však stroji selhal jeden z motorů. Oba se proto katapultovali, nicméně zraněním podlehli.

15.března 2018 v 00:30, příspěvek archivován: 15.března 2018 v 06:28

Naval Air Station Key West emergency services are on the scene of an F/A 18 Super Hornet crash that occurred about 4:30 p.m. off of Boca Chica Field. See the attached release from Naval Air Force Atlantic. https://t.co/v3lvqZEbtd

Letoun i vojáci pocházeli z jednotky VFA-213 Blacklions, která byla před rokem nasazena do bojů proti Islámskému státu v Iráku a Sýrii. Jen před pár dny stíhačky F/A-18 stejné jednotky provedly slavnostní průlet nad stadionem v Annapolis před venkovním zápasem hokejové NHL mezi týmy Washington Capitals a Toronto Maple Leafs.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video