Oslava lásky a míru. Woodstock vešel do dějin hudby i dějin sociálních hnutí.

Oslava lásky a míru. Woodstock vešel do dějin hudby i dějin sociálních hnutí. | foto: Profimedia.cz

Festival Woodstock 50 se letos neuskuteční, hlavní investor vycouval

  • 23
Plánovaný třídenní hudební festival Woodstock 50, který se měl v srpnu konat u příležitosti 50. výročí legendárního Woodstocku z roku 1969, byl zrušen. Oznámila to v pondělí společnost Dentsu Aegis Network, která byla hlavním investorem akce.

Na novodobém Woodstocku měly ve dnech 16. až 18. srpna v areálu závodiště Watkins Glen v americkém státě New York vystoupit současné hudební hvězdy jako rapper Jay-Z, zpěvačka Miley Cyrusová nebo rocková kapela The Killers, ale také účastníci původního Woodstocku John Fogerty, kapela Canned Heat či Carlos Santana.

„Přes naši obrovskou časovou investici, úsilí a odhodlání nevěříme, že festival lze uspořádat jako akci hodnou značky Woodstock a zajistit zdraví a bezpečnost umělců, partnerů a návštěvníků,“ uvedl investor v dnešním prohlášení.

V důsledku toho a „po pečlivém zvážení“ se partner festivalu Amplifi Live, patřící pod Dentsu Aegis Network, rozhodl festival na Watkins Glen zrušit.

Woodstock v roce 1969 se uskutečnil jen přibližně 240 kilometrů odtud, na pozemku farmy v Bethelu. Tehdy se od 15. do 18. srpna 1969 na „třech dnech míru a hudby“ představily před zhruba 400.000 lidmi osobnosti a kapely jako Jimi Hendrix, Janis Joplinová nebo The Who.

Akce se stala symbolem alternativní kultury a odporu proti válce, tehdy konkrétně ve Vietnamu, a je považována za jednu z nejvýznamnějších událostí v dějinách populární hudby.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue