Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Evropě hrozí růst chudoby. Vzestup cen plynu a elektřiny postihne miliony lidí

Prudce stoupající ceny energií drtí celou Evropu a zlepšení se na obzoru nerýsuje. Spíš naopak. Vypadá to, že energetická krize potrvá nejméně do jara příštího roku. A pro mnoho lidí to nebude jednoduché.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

R31a51d79e89k 62H15o80l74í96k

20. 10. 2021 18:04

EU se chová stejně, jak Stalin na Ukrajině ve 30 letech....

0 0
možnosti
Foto

Jen dodatek. Ceny plynu jsou vysoké z jediného hlavního důvodu: Putin drží utaženej kohoutek EU. Proč? Neschválili NS2. Plyn teče furt skrze Ukrajinu a tím pádem ji nemá jak sebrat finance,2. sankce EU proti rusku - pomsta. To vo číně je FAKE NEWS! Rusko do číny dodává plyn z naprosto jiných geografických nalezišť než do evropy takže je to zajímavá úvaha, ale ne pravdivá. Je to jen ruskej kalkul, jak zatlačit na ukrajinu a sebrat jí prachy a zatlačit na EU aby skoncovala se sankcema. Hele jestli mám bojovat proti náckům v rusku tím, že budu mít dražší elektřinu tak jo. Před rusákem si na zadek nesednu![>-] Mrkejte jak levicový organizace hlavně v německu lobujou a platěj si články a politiky aby se zrušili sankce na Rusko a schálil se NS2 nikdo jinej to nedělá už se těší na poplatky z tranzitu plynu... Je to Finanční ovládání EU a Němci byli a budou vždy spojenci a vlezdoprdelky Rusku. Gren Deal je zatim jen na papíře a plní stránky novin, obchodníci jej vůbec netlačí. Jo a všímejte si jak po zdražení plynu se změnila dlouhodobé předpověď na zimu. Už bude najednou krátká a slabá. I počasí reaguje na změny ceny plynu na světových burzách ;-D

0 0
možnosti
Foto

Dům Pasivní. Ztráty 15kW. TČ Stiebel vzduch-voda 15kW. 200l nádoba. Vypnutá elektro patrona na dohřev. finkční od roku 11 bez problému. sazba D56d 22NT/2VT průměrná roční spotřeba 8,6MWh NT 0,92MWh VT měsíční poplatek 2700,- Kč. Doplatek 600,- Kč dosavadní dodavatel 3E. nyní začínám s ČEZem na 3100,- Kč. Bez plynu vše na elektřinu. jistič 3x32A paušál rožní za Jistič 6000 Kč za OZE 6000 Kč. Solár by mi snížil odběr elektřiny a dovolil snížit jistič a tím pádem poplatky za OZE. Nyní bych šel do TČ země-voda ale s pořádným vrtem. Největší ztráty TČ je právě na ventilátorech rekuperace. Tam se to dá dost stáhnout což budu tuto zimu nastavovat. U solárů nejděte do panelu který má méně jak 600Wp Na jaře příjdou 700 - 750Wp panely a to bude hučák. Nebo kupte vyřazený z nejaký elektrárny. Na střechu 56m2 mi napočítali SE s špičkovým výkonem 9,9kW na 22 panelů 14kW baterie za 500k Kč. Zdá se mi to zatím málo muzika za tolik peněz Jakmile to bude na této ploše kolem 15kW začnu o tom uvažovat. PS. Střední třída by se měla sjednotit! Ne levice či pravice, ale začít řídit svoje finance sama a zatnout tipec všem miliardářům kterejm sponzorujeme kšefty![>-] Snad data někomu s plánováním pomohou.

1 0
možnosti
AR

A60d33a74m 28R69y45c19h55l98ý

19. 10. 2021 11:20

Patřím mezi střední třídu. Za elektřinu kterou topime jsme dosud platili 3500 Kč měsíčně. Nyní budu platit 7000kc měsíčně. K tomu hypotéka 16000kc měsíčně. Pomůže někdo s náklady na energie mě??? Je to citelné zdražení. Jsem ochoten dát si solární panely na střechu, ale nemám 400 tis, potažmo 200 tis keš.

3 0
možnosti
JD

Střední třídě se přece nepomáhá, zvláště pokud jde o lidi bílé pleti. Ti jsou jen na dojení.

12 0
možnosti
Foto

Vláda je kvůli zdražování připravena zrušit DPH na energie. Je připraven i návrh kompenzace vysokých cen elektrické energie, kdy boudou asi 4,3 milionu domácností zrušeny poplatky za obnovitelné zdroje.[>-]

0 0
možnosti
JS

Někdy mi připadá, že současné vedení EU je plné Putinových agentů, protože tak mu navýšit zisky z plynu je opravdový majstrštyk a o zvýšené závislosti na Rusku ani nemluvě, hlavně, že my jsme vyřadili ruskou firmu z tendru, abychom nebyli závislí na Rusku, což nás bude stát nemalé peníze navíc a to se vyplatí;-D.

10 0
možnosti
GK

zadni Putinovi agenti ale to je to neustale navysovani sankci. Nord Stream uz mohl byt 1-2 roky v provozu nelezt americanum donekonecna do konecniku. K cemu nejaka "silna" EU kdyz tancuje jak amik piska? Bud bude EU jednat podle svych potreb a pro sve obyvatele a politicky nezavysla na jinych statech nebo nemusi vubec byt. O tom jestli se budou prodavat spravne zahnuty banany a rovny okurky o tom si preci muze kazdy obchodni retezec rozhodnout sam, na to EU a darmozrouty v Bruselu nepotrebujeme.

3 2
možnosti
MT

Vitejte v novodobe neofasisticke totalite a diktatu schovavajici se za "ochranu enviromentu". Rv

7 0
možnosti
Foto

Teda to jsou koryta: Unijní komisař pro pracovní místa a sociální práva 8-o

10 0
možnosti
JS

A tohle je jen začátek světlých zítřků v EU, další hřebík bude nová emisní norma v roce 2025 a přechod na e-auta, do kterých nebude elektřina a nebo bude šíleně drahá a díky drahým energiím samozřejmě musí zdražit úplně všechno, protože bez energie nelze nic vyrobit a ani vypěstovat, takže ta chudoba se bude ještě více prohlubovat a krachy prodejců energii jsou jen začátek dominového efektu, některé firmy už kvůli tomu omezily výrobu, některé ji dočasně přerušily a doufají, že se situace zlepší, ale také se nemusí dočkat...

9 0
možnosti
MB

K čemu vedou dobré ekologické úmysly, lze porovnat na docela malém příkladu, s dostatečně dlouhou historií:

Někteří lidi, kteří mají zájem o přírodu, se před 70 lety trápili, že se ze třetích zemí vozí do západní Evropy a Severní Ameriky spousta zvířat, vzácných dřevin, kožešin atd bez jakékoliv kontroly a v takové míře, že některé druhy zvířat a rostlin začaly být ohrožené. V rámci IUCN (pod OSN) tedy prosadili Washingtonskou úmluvu (1972), která stanovila pravidla povolování. Tento úkol byl během 30 let splněn, legální obchod s ohroženými druhy z přírody v podstatě neexistuje. Ale neřekli si, že fajn a můžeme se rozejít, protože mezitím vyrostl byrokratický moloch, který si vymýšlí problémy, scházejí se na opulentních konferencích a tisíce úředníků po světě mají pěkný život.

No a podobně to půjde s každou snad dobře míněnou zelenou iniciativou, když se toho ujmou nadnárodní společenství.

6 0
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Na začátku byl tajný projekt. Jak vypadá stanice metra, kterou nikdy nejel vlak

14. dubna 2024

Premium Nenápadná plechová vrata naproti Úřadu vlády na pražském Klárově skrývají velké tajemství. Praha se...

Proč se zřítil ruský bombardér? Argumenty hovoří proti sestřelení Ukrajinci

19. dubna 2024  19:24

Víc argumentů hovoří proti verzi Ukrajiny o tom, že sestřelila ruský strategický bombardér Tu-22M3....

Jestli měl někdy Putin zájem ovlivnit volby, tak teď, řekla Gregorová

19. dubna 2024  19:15

Téma dezinformace bylo jedním z klíčových při debatě kandidátů před volbami do Evropského...

Vyměníme okupované hraniční vesnice. Arménie a Ázerbájdžán uklidňují napětí

19. dubna 2024  18:04

Arménie vrátí Ázerbájdžánu čtyři strategicky umístěné vesnice, které okupuje od počátku 90. let....

Čína drží evropské zbrojaře v šachu. Bez její klíčové suroviny Kyjev padne

19. dubna 2024  17:36

Premium Dodávky západní munice Ukrajině jsou hlavním politickým tématem posledních dní. Některé evropské...