Diskuze

Egypt narychlo schválil návrh nové ústavy, má být více islámská

Egyptské ústavodárné shromáždění narychlo schválilo návrh nové ústavy. Dokument dostane nyní k posouzení prezident Muhammad Mursí. Ten předlohu nového ústavního zákona předloží Egypťanům v referendu, patrně již v polovině prosince.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Brzy budou vzpomínat na 50. -90. léta 20. století.

6 0
možnosti

sbohem Egypte,jakožto turistická destinace

7 0
možnosti

M40i55l87a32n 89L79u87k83e54š

30. 11. 2012 19:11

Po arabském jaru, kterýžto idiotský název přiřadila arabské devoluci světová média se můžeme těšit na arabskou zimu. Nenávistná ideologie, která nesnese ani rovnost mužů a žen a která trestá už jen fyzický import např. bible nám v blízké budoucnosti ještě ukáže, zač je toho loket. Nesnášenlivost, nenávist (nejdříve k Židům, poté ke křesťanům a poté vůči všem ostatním), hegemonie jednoho názoru, wahábistická despocie, tyranie. Vlastně všechno možné, jen ne demokracie a pluralita... Držme si klobouky, v brněnské mešitě se již učí střílet (a policie samozřejmě nic nedělá).

12 1
možnosti
Foto

Možná by nebylo od věci bezvýhradně podporovat syrskou opozici a zatracovat Asadovu vládu.Pořád ty samé nedomyšlené podpory opozice : Afgánistán, Egypt, Libye.Veřejně to nikdo nepřizná jako chyby západních vlád....

Vězměme příklad trochu odjinud. Když již. Rhodesie "úpěla pod knutou imperialistické VB ", vyvážela obilí do půl Afriky a svět o ní nevěděl- žila v klidu.Po "osvobození" pod jménem Zimbabwe je zmítána občanskými kmenovými boji, kanibalismus ,potravinová pomoc, dětští vojáci.

Světová veřejnost opět protestuje.....  proti čemu, komu ?

Nevyvážejme demokracii , je příliš křehká.:-(

0 0
možnosti

...jak by asi vypadalo Česko, kdyby všichni členové totalitní komunistické strany nesměli nikdy kandidovat ve volbách...:-)...to je snad jediné rozumné opatření, jinak kráčí hezky rychle od arabského jara k fundamentalistické vládě...Rv

5 1
možnosti

salám alejkum - alejkum salám ;-D

0 0
možnosti

Inshallah  .....Allahu Akbar......

1 0
možnosti

Vítej ve středověku Egypte!

6 0
možnosti

Prý boj za demokracii a svobodu a (skoro) celý svět je podporoval a tleskal. A už je tu šaría a snahy ji ještě posílit.

Sakra už abychom ty araby nepotřebovali i s jejich ropou (vím že v Egyptě zrovna moc není, ale muslimové při sobě dost drží). Pak se jim zatne příliv peněz za ni a hned budou mít mnohem menší sílu ovlivňovat okolní "závislý" svět.

9 2
možnosti

To je ta demokracie, o kterou se přičinila EU a USA svou pomocí při svržení starého

prezidenta, který byl despota. Ti noví budou 100x horší...

12 3
možnosti

Jj, rodí se nám tu nový Írán nebo možná i Saudská Arábie.:-/

9 2
možnosti

do Arabie jim chybi nejaka ta ropa. Spis to vidim na novy Iran :)

5 2
možnosti