Rituální tanec sekty Dvanáct kmenů. Ilustrační snímek.

Rituální tanec sekty Dvanáct kmenů. Ilustrační snímek. | foto: B. Gibson BarkleyCreative Commons

Němka z křesťanské sekty jde do vězení, koktající školáky bila metlou

  • 31
Německý soud poslal na dva roky do vězení učitelku křesťanské sekty Dvanáct kmenů. Usvědčil ji z týrání žáků. Je to první trest pro člena křesťanské sekty, z níž policie před třemi lety odebrala 40 týraných dětí. Někteří členové se po zásahu i s dětmi uchýlili do Česka, vlastní farmu na Rakovnicku.

Šestapadesátiletou učitelku nechal soud v Augsburgu ihned po vyhlášení rozsudku zadržet. Zdůvodnil to obavami, že hrozí nebezpečí útěku ženy do zahraničí. Obhájce odsouzené učitelky už oznámil, že se proti rozsudku odvolá.

Už v roce 2013 se část křesťanské sekty po zásahu policie přesunula do spolkové země Sasko-Anhaltsko. Jiná skupina odešla do Česka, sekta vlastní farmu v Mšeckých Žehrovicích na Rakovnicku (psali jsme o tom zde).

Během soudního líčení učitelka přiznala, že během výuky děti trestala metlou. Soudce ji nakonec uznal vinnou z ublížení na zdraví a týrání svěřených osob. Podle něj některé děti bila i osmkrát denně. Jedna z obětí dostala třicet ran kvůli tomu, že se zakoktala při hlasitém předčítání, uvedl soudce.

Státní školy učí o sexu a evoluci, Dvanáct kmenů je odmítá

Čtyřicítku dětí odebraly německé úřady členům sekty kvůli podezření z týrání v září 2013 v obcích Klosterzimmern u Augsburgu a Wörnitz nedaleko Norimberku. Následovalo několik soudních procesů. Členové sekty si od nich ale dosud odnesli nanejvýš podmínky.

Sekta Dvanáct kmenů vznikla v 70. letech minulého století v USA a její členové žijí striktně podle bible v přísně hierarchizovaném společenství. V Německu se její příslušníci usadili na počátku devadesátých let.

Živí se pěstováním vlastních plodin a chovem hospodářských zvířat. Své děti odmítají posílat do veřejných škol kvůli tomu, že se tam vyučuje sexuální výchova a evoluční teorie. Vzdělávají je sami ve svých zařízeních.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video