ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: SXC

V Malajsii policie zabavila největší množství drog v dějinách země

  • 6
Úřady v Malajsii oznámily, že zabavily téměř 3,7 tuny ketaminu a kokainu v hodnotě zhruba 161 milionů dolarů, což je v přepočtu asi 3,75 miliardy korun. Jde o největší drogový úlovek v dějinách země, napsala agentura Reuters. Během operace policie zadržela čtyři občany Malajsie a devět cizinců.

Malajsie je klíčovým tranzitním místem pro nelegální narkotika. V loňském roce místní úřady zabavily rekordní množství metamfetaminu, který je známý také jako pervitin.

Při nynějším nálezu našli celníci a policisté nejprve asi 467 kilogramů ketaminu uloženého v pytlích na předměstí metropole Kuala Lumpur. Policie poté zadržela několik podezřelých, kteří ji následně dovedli na další místo, kde bylo 3,2 tuny kokainu.

Ketamin byl do Malajsie pravděpodobně přepraven z Pákistánu, zatímco kokain pocházel z Ekvádoru. Podle prvotního vyšetřování drogy měly být vyvezeny do neupřesněné třetí země, uvedly úřady bez dalších podrobností.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video