Ministerstvo potvrdilo dva mrtvé Čechy po sesuvu ledovce

  • 17
Při nedělním sesuvu ledovce na hoře Marmolada v italských Dolomitech zemřeli dva muži z Česka. V horách byli spolu. Informovala o tom v úterý mluvčí ministerstva zahraničí Lenka Do, podle níž se nyní žádní další čeští občané nepohřešují. Další informace podle ní nyní ministerstvo nebude sdělovat.

O jedné oběti neštěstí z Česka už dříve informovala italská média, z 13 nezvěstných měli být podle nich tři z České republiky.

Na hoře Marmolada, kde se v neděli uvolnil velký kus ledovce, v úterý ráno pokračuje pátrání po nezvěstných. Podle italského tisku se zatím nepodařilo identifikovat všechny ze sedmi potvrzených obětí. Záchranáři místo sesuvu prohledávají s pomocí vrtulníků a bezpilotních letounů, kvůli nebezpečí dalších sesuvů zatím vyloučili možnost vyslat na místo pátrací skupiny.

Pátraní je podle záchranářů velmi komplikované a ztěžuje ho i nepříznivé počasí. Kvůli bouřce ho museli v pondělí na mnoho hodin přerušit. Šance na přežití lidí, které sesuv zasáhl, je podle odborníků minimální.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video