Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

DOKUMENT: Česko podle OSN systematicky porušuje práva uprchlíků

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) obvinil Česko ze systematického porušování práv přistěhovalců a uprchlíků. Vytýká zadržování na 40 dní, špatné podmínky v zařízeních jako Bělá-Jezová i skutečnost, že lidé platí za vlastní zadržení. Neoficiální překlad zprávy z OSN si můžete přečíst v článku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J96a76n 16H55o47z80á51k

11. 11. 2015 14:20

Jaká práva a jací uprchlíci ? Jsou to nelegální narušitelé svrchovaných hranic zemí EU a jako takoví jsou trestně zodpovědní za své konání a musí nést za to následky. Něco jiného by bylo, kdyby tady žádali o politický azyl, ale troufnu si tvrdit, že o to nepožádal ani jeden ! To, že jsou na 40 dní zadrženi v nějakém táboře za nějakých podmínek, je to nejmenší, co se jim může stát. Ať zkusí takto "prchat" do zemí Arabského poloostrova a schválně, co se ji tam stane !

0 0
možnosti

Tento Arab je původem Jordánec. V jeho zemi se řídí právem šária, tento člověk nemá na takovém postu, co dělat pokud nebude  kritizovat nedodržování lidských práv v arabských zemích.

3 0
možnosti
Foto

Jestli se nepletu, onen vysoký komisař bude zároveň i vysoký arab. Jméno se nezveřejňuje záměrně, abychom nepochybovali o důvodech onoho vysokého komisaře, že mu nejde o podporu své die Herrenrasse.

2 0
možnosti
Foto

Dokud uprchlík neobdrží status uprchlíka, není uprchlíkem, ale narušitelem hranic svrchovaného státu. Stávající postup schvaluji až do chvíle, kdy je nežádoucí a papírově vyhoštěn. Tady bych se přikláněl k policejnímu doprovodu až na hranice.

6 0
možnosti

Dle mého postpy a zadržovací zařízení jsou adekvátní. Šabátová je vlastizrádce co podněcuje netoleranci a provokatér. Opakovaně uměle vyvolává situace, za které už dávno měla opustit ůřad!

6 0
možnosti

Někteří dobře živení a ve velikém bezpečí žijící "plácalové", kteří žijí daleko od míst a událostí, ke kterým se "zasvěceně" vyjadřují, by se měli sebrat a vrátit se zpátky na zem. To platí o některých "plácalů" z OSN i z EU. A mezi ně řadím bohužel i naši paní ombudsmanku. Ta má bránit a chránit naše občany a jejich práva, za to je i placená. Místo toho zveřejňuje svoje z reality odtržené představy, které jsou jakoby z doby utopických socialistů. Představy paní ombudsmanky by v praxi znamenaly obrovské finanční náklady nehledě na reálná bezepčnostní rizika. Pokud tedy řekne ombudsmanka "A", má říci i "B", to jest, že realizaci svých představ a myšlenek bude platit zcela ze svého a za případné škody a činy přebírá plnou trestněprávní odpovědnost.

4 0
možnosti

Jak nase politiky nemam rad, tak musim rict, ze v tomto ohledu (nehlede na zvasty humanitaku) delaji svou praci vyborne. Byt nechtenou zemi mezi soucasnymi islamskymi ekonomickymi migranty je k nezaplaceni.

Kdyz se kaci les tak litaji trisky. Navic, trisky nejsou ohrozeni na zivote, ani na zdravi a urcite utikaji pred horsimi udalostmi, takze zas tak hrozne to neni.

2 0
možnosti

J97a55n 54F53o81r45g27á91č

23. 10. 2015 8:43

No upřímně, mně někam zavřít a ještě za to platit tak bych byl asi taky naštvaný. Ale co takhle to uplatnit v českém vězeňském systému? A kdo na to nemá tak makat.:-P;-)

0 0
možnosti

A79l88e67š 30J33a23n76k86ů

23. 10. 2015 8:09

V Iránu podle práva Šaría jsou tyto práva omezeny. Např.:

V Iránu je věk, kdy mohou být děvčata provdána, byl snížen na 13 a poté na 9 let. To je podle tradice proroka Mohameda, který se v 51 letech oženil s šestiletou dívkou a měl s ní poměr, když jí bylo 9 let

Íránské ženy se nemohou provdat za cizince bez písemného svolení ministerstva vnitra.

V Iránu ženy si mohou vzít pouze muslima, muži se mohou oženit s muslimkou, křesťankou nebo židovkou

V Iránu vdané ženy nemohou cestovat do zahraničí bez písemného svolení svých manželů. Toto písemné svolení musí být předloženo úřadům. Úřady rovněž zvažují zákaz všem ženám cestovat do zahraničí za vyšším vzděláním.

V Iránu s ženskými politickými vězni se zachází jako s válečnými zločinci. Takže jsou jako zajatci (ve skutečnosti jako majetek). Proto si jejich dozorci mohou dělat, co se jim zlíbí. Pravidelně a soustavně je znásilňují

3 1
možnosti

Kde jste se to vše dočetl? Nebo jste byl osobně v Íránu? Já tam byl a teď jen koukám, jak blázen? Na VŠ tam studuje o 45% více žen než mužů a řeší se to tam jako společenský problém. Ženy tam jsou ve vysokých úřednických funkcích, dělají manažerky ve firmách, řídí auta a cestují do zahraničí stejně, jako my za socíku. Co tam máte dál. To co píšete, se z 99% hodí na Saudskou Arábii.

1 3
možnosti

Nic se nezmenilo. Urazeni, utok. pomlouvani a hlavne kydy o nicem. Kolik z vas osobne poznalo muslima, ktery zije v miru se svoji rodinou, zamita nasili. My jich mame v Canade desitky tisic. A ted mi honem napiste abychom si je tady nechali. I kdyby ste se na hlavu staveli Evropa uz nikdy nebude to co byvala a za par let zjistite, ze je lepsi mit souseda muslima nez neustale nadavajiciho Chehuna, ktery nebude nikdy s nicim spokojeny a zavidet bude vsem a vsechno. a hlavne spousta uprchlikou ani nejsou muslimove, ale krestani a proto se vydali na cestu do zemi, kde je nebudou za to zabijet.  A nyni ocekavam, ze je tady nechcete zivit a podporovat z vasich penez. Zbavte se uz jednou provzdy toho, ze jelikoz jste zili pod komunistickym rezimem tak dlouho, ze ne vy je, ale svet by mel podporovat vas aby se vase zivotni uroven zvedla jako je na zapade. Ale na to musite prestart nadavat a neustale si stezovat v hospodach u piva a opravdu zamakat aby se ta dalsi generace nepovedla po vas, ale otevrela oci a dala se do prace. a ted honem zase na hon na carodejnice.

1 9
možnosti

Osobně znám jednoho a vím o pár dalších. Jsou první, kdo před "uprchlíky" varují. A vcelku právem, jakožto "odpadlíci" budou zabiti jako první.

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Arizonští poslanci schválili zrušení 160 let starého zákona zakazující potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...