Tradiční večeře na Den díkůvzdání se letos americkým rodinám prodražila. Mražené krůty s cílem ušetřit kupovaly některé domácnosti už polovině října. (25. listopadu 2021) | foto: AP

„Viděla jsi ty ceny?!“ Nejdražší Den díkůvzdání v historii ukázal skutečný stav USA

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Od spolupracovnice MF ­DNES - Amerika má za sebou nejdražší Den díkůvzdání v historii, ve snaze ušetřit dokonce rodiny nakupovaly suroviny na tradiční večeři už v polovině října. Benzin na cestu ale Američané v případě, že chtěli svátky trávit s nejbližšími na druhé straně států, dřív koupit nemohli. Na černý pátek pak všechny postihlo slevové šílenství.

Krůty, nádivky, bramborová kaše, brusinkový kompot a dýňový koláč. Na Den díkůvzdání musí večeřet celá rodina pohromadě. V ­Americe neexistuje jiný svátek, který by symbolizoval tolik hojnosti jídla na svátečním stole. Večeře často začíná už v odpoledních hodinách, popíjí se celý den. Jenže letos se to pořádně prodražilo.

Jídlo v­ průměru o 14 procent, elektrika a­ benzin téměř o ­100 procent. Ano, jsou rodiny, které to jen zaznamenají, a život jde dál. Je ale mnoho těch, které toto podražení nutí sáhnout hluboko do kapsy.

Nájem nám majitelka domu navýšila téměř o sto procent, loni jsme za tři měsíce zaplatili dvanáct tisíc dolarů, letos chtěla 20 tisíc.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, pro iDNES.cz

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video