Diskuze

Dánské parlamentní volby vyhráli opoziční sociální demokraté

Středeční dánské parlamentní volby vyhrála podle konečných výsledků se ziskem 25,9 procenta hlasů opoziční Sociálnědemokratická strana. Současný premiér Lars Lökke Rasmussen už ve středu uznal porážku a ve čtvrtek předložil královně Margrethe II. rezignaci své vlády.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P11a82v77e27l 67B10e88ň75o

6. 6. 2019 14:51

No článek vyznívá, jak totální výhra socanů...ale v systému Dánska jsou vlastně socani na svých číslech z minulých voleb, jenom se asi jinak hraje na koalici, pro Dánsko tak typické...tohle procento u Babiše, by u nás brala opozice , jako jeho jasnou prohru ;-).... i tak se dělá novinařina

0 1
možnosti

Jinými slovy sociální demokracie převzala program současné vlády, zejména co s týče migrační politiky, a voliči jí to uvěřili. Prostě demokracie, no problem.:-)

1 0
možnosti
Foto

koukám že je to všude stejné, socani naslibují hory doly a ovčani volí ;-D

3 0
možnosti

Dobre se to posloucha.

0 0
možnosti

Autor clanku nema ani dost tozumu aby dokazal vysvetlit proc tam jsou protiimigracbi strany na sestupu. Podle toho taky vypada novinarina 21.stoleti. z novonaru se stali jen aktivisticke ovce bez realneho uvazovani

6 0
možnosti

Proč by autor zpravodajského článku měl čtenáři vykládat příčiny výsledku? To může udělat politický komentátor. Do zprávy to ale nepatří.

3 0
možnosti

Když jsem si přečetl nadpis, tak jsem si říkal: "Proboha, tam ti lidi museli zblbnout..." Až pak jsem se dozvěděl, že tamní sociální demokraté vystupovali ostřeji proti migraci, než jak jsme u stran tohoto typu zvyklí... Možná by to mohla být inspirace i pro ČSSD, že sociální demokraté nemusí být vždy pouze nadšení příznivci bezbřehé migrace. Jenže oni mají těch problémů víc - necharismatické vedení, dluh vůči Altnerovi, postupný návrat starých struktur (Hašek, Škromach atd.), ...

4 0
možnosti

... jenže právě ty "staré struktury" (kromě těch co píšete třeba ještě Foldyna) jsou nevíc proti přistěhovalectví...

1 0
možnosti

J25a76n 61U56l30r46i29c49h

6. 6. 2019 8:37

Dosud vládnoucí pravicová Venstre získala oproti minulým volbám o 4% a 9 mandátů navíc.

Naproti tomu sociální demokracie v podstatě zopakovala výsledek z předchozích voleb. Přesto bude vládnout, protože posílila většina menších levicových stran a nacionalistická Dánská lidová strana utrpěla devastující ztráty.

5 0
možnosti

No vida. Stačí když se socdemáci začnou chovat racionálně, uznají že migrace je fakt problém a že je třeba ji zastavit - a vono to jde. V zemích kde se socdemáci chovají sluníčkově, tak dostávají na budku. Právem.

5 0
možnosti

To Dansko je vubec zvlastni... tam je to tak nako na tretiny.... 26% ziskala levicostredova socdem, 23,5% ziskala pravicostredova strana a 23% ziskala ultralevice, ktera migraci primo podporuje a za nepodporu otevrenych hranic odmitla koalici s levicovou socdem :-) Takze ta zeme je takova jako hodne divoka... kazdy tam chce neco jineho...

Nakonec to vypada na levicopravicovou kaolici socdem 26 + na druhem a tretim miste pravicovych stran 32%

0 0
možnosti

Celkove volby v Dansku dopadly 52:48% pro levici. Ale podle udalosti za posledni dva roky se vlastne da rict, ze lidem levice lhala, nikdo ji vlastne nechce a volby by se mely ihned opakovat, dneska uz by vyhrala pravice, protoze uz lide vedi co je levice zac a byli obelhani :-P;-D

0 0
možnosti

Mikuláš Slovák napsal "Imigrace je zkrátka virtuální problém" ..

Více než 100 mrtvých které mají na svědomí migranti je virtuální problém. Merkelová padla kvůli virtuálnímu milionu migrantů. Ploty na hranicích jsou virtuální protože migrace není problém. Země se brání přijmout virtuální lodě přivážející virtuální migranty.

Ale já vám závidím, nejvyšší vám řekl, že migrace je přínosná a že to není žádný problém. Vy nemusíte o věci přemýšlet, není třeba, instrukce jsou jasné. Je to krásně jednoduché a prosvícené sluncem. Není třeba strachovat se o budoucnost, není třeba přemýšlet o tom jak moc se Evropa změní. Nejvyšší řekl že je to tak v pořádku.

7 0
možnosti

Milion migrantů v půlmiliardové EU, to je plivnutí do moře. Zjistěte si, kolik migrantů je v Libanonu, Turecku, Jordánsku, severní Africe... Ano, migrace do Evropy je virtuální problém, je nižší, než byla před 10 lety, kdy nějakou "krizi" či "vlnu" nikdo absolutně neřešil. Jde o mediální bublinu, která politikům vyhovuje, proto ji pořád živí.

Angela Merkelová nikdy nepadla. Naopak vždy uspěla, ať už ve volbách nebo ve své politice. Že po tolika letech odchází, je zcela přirozené.

3 6
možnosti