V Dallasu se během bouřky zřítil jeřáb na dům, jeden člověk zemřel

  • 0
Minimálně jeden člověk zemřel v noci na pondělí při pádu stavebního jeřábu v texaském Dallasu. Stroj se zřítil při silné bouřce na obytný dům a přilehlé garáže. Informovala o tom televize CNN s odvoláním na hasiče.

Ze záběrů z místa neštěstí je patrné, že několikapodlažní budova byla značně poničena. Vysoký jeřáb se na dům zřítil ze sousedního staveniště. 

Zraněné převezli do nemocnice Baylor University Medical Center v Dallasu. Jeden z pacientů je v kritickém stavu, uvedl mluvčí nemocnice Deke Jones. Minimálně jeden další člověk utrpěl při nehodě vážná zranění.

Hasičům na místě neštěstí pomáhali i záchranářští psi, kteří v troskách budovy hledali zraněné. 

Dallasem se v noci na pondělí přehnala bouře doprovázená větrem o rychlosti přesahující 110 kilometrů za hodinu, řekl zpravodajské televizi CNN meteorolog.

Podle televize CBS bouře na severu státu Texas vyvracela také stromy. Poničeno bylo elektrické vedení a region se potýkal s výpadky elektřiny.

Jeřáb se zřítil na apartmány Elan City Lights v centru Dallasu.

Jeřáb se zřítil na apartmány Elan City Lights v centru Dallasu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video