Ďábel, jedenáctka a sešup po troskách

  • 19
Už jste slyšeli o policistovi, který sešplhal po troskách jedné z padajících věží Světového obchodního střediska a přežil? Nebo o satanově tváři, která se na okamžik zjevila v kouři mrakodrapů odsouzených ke zkáze? Zkazky, legendy a mýty vážící se k 11. září se šíří nejenom mezi Američany, ale prostřednictvím internetu jich každý den několik přibyde i na druhé straně Zeměkoule.

Mezi mýty, které se rozšířily nejrychleji, patří právě historka o policistovi, který ve chvíli, kdy začala 110 pater vysoká budova padat, sjel po troskách bez úrazu do bezpečí. Jiní zase tvrdí, že si policista při seskoku z 82. poschodí zlomil obě nohy.

"Mám pocit, že se lidé uchylují k těmhle věcem, aby si nějak vysvětlili to, co se stalo, našli v těch katastrofách smysl," říká Kevin Christopher z výboru pro vědecké vysvětlení paranormálních jevů.

Nostradamovo proroctví
Dalším tématem hovorů jsou proroctví francouzského astrologa Nostradama. Tento mystik prý již v šestnáctém století předpověděl nejen francouzskou revoluci a nástup Hitlera k moci, ale i útok na WTC. Kritici jeho předpovědí ovšem tvrdí, že psal svá proroctví tak obecně, že se dají aplikovat prakticky na cokoli.

Je v tom 11
Jinou souvislost se snaží najít amatérští numerologové. Ti tvrdí, že útok na New York souvisel s číslicí jedenáct.

Věže Twin Towers se, než je nárazy letadel poslaly k zemi, dvěma jedničkám podobaly. K atentátu došlo jedenáctého a pasažéři prvního stroje, který do komplexu narazil, letěli letem číslo jedenáct. A vše se seběhlo 254. den v roce. Kdo prý sečte všechny tři číslice, vyjde mu, že 2 a pět plus čtyři je 11.

Lebka, palec a Davidova hvězda
Internetem zase již několik dní putuje e-mail s předmětem děsivé, nebo jenom hloupost?.  Autor dopisu čtenáře vyzývá, aby si otevřeli nový dokument v programu Word. Když pak velkými tiskacími písmeny napíší NYC (New York City) a změní velikost písma typu Wingdings na maximum, uvidí pirátskou lebku se zkříženými hnáty, Davidovu hvězdu a vztyčený palec.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue