Diskuze

Si Ťin-pching si upevnil moc, straníci přijali jeho ideologii za vlastní

Delegáti končícího komunistického sjezdu Číny v úterý schválili zařazení ideologie prezidenta Si Ťin-pchinga do stanov strany. Agentura Reuters poznamenala, že Si tak značně upevnil svou moc, neboť ideologie žádného jiného vůdce během jeho úřadování s výjimkou Mao Ce-tunga do stanov nebyla zahrnuta.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavá je KSČLR jedná se v podstatě o elitářský spolek technicky vzdělaných lidí, druhá půlka jsou úspěšní podnikatelé od těch malých až po titány jako je Jack Ma a jeho Alibaba.

Kdo někdy byl v Číně, tak ví že EU mnohem víc přerozděluje, přikazuje a reguluje. Čína ještě do nedávna připomínala ryzí kapitalismus z 19. stol v Anglii.

2 0
možnosti

J50o28s53e37f 11B11a74b57k85a

24. 10. 2017 13:34

Čína správně chápe, že demokracie je slepá ulička vývoje lidstva a jde svojí úspěšnou cestouR^

1 1
možnosti

Verte mi, ze byste to nechtel na vlastni kuzi zazit.

0 0
možnosti

Mudrovat nad Čínou jako takovou nemá cenu už od Konfucia,Maa,Čankajška až do teď se v ní nemůže nikdo vyznat a tak je lepší nechat to koňovi.

1 1
možnosti

....zářné zítřky. .....marnost lidského počínání. ......stavění státu na lidské ideologii je stavbou na písku. ....no důsledky zářivých zítřků jsou zřejmé =utrpení,násilí a zkáza. ......človíčku rozum tě opustil? Mao pobil své milióny Theng své statisíce no a vy své tisíce a to znamená ztrátu pro každého komu vládnete. ....ztrátu domova obživy a míru. ....:-/

2 2
možnosti

Čína je vlastně taková státem řízená, kapitalistická diktatura.

11 0
možnosti

Je to věc Číňanū a naše zbytečná starost. Spíše bychom měli řešit, proč nás Čína nezadržitelnė dohání a brzy předhoní, podobnė jako kdysi Japonsko nebo Jižní Korea a co dělat, abychom se z levné montovny stali státem s výrobou s vysokou přidanou hodnotou. Ale nadávat na komouše je zjevně jednodušší.

4 5
možnosti

Zavedli tam kapitalismus 19. století, bez regulací, a Komunistická strana je jen organizace na vybírání výpalného, ale celej Marxismus-leninismus poslali k šípku.

5 0
možnosti

Čína. Jediná země na světě kde se jim podařilo si upravit komunismus do vysoce funkční kapitalistické podoby a stále se tvářit jako komunisti. Dokonce tak funkční že s tím válcují zbytek světa. Tohle se jim musí nechat.

7 1
možnosti

Přesně,ždímají lidi jako kapitalisti.Po vyždímání zahodí.

Komouši ve světě jim to žerou a tleskají jím.

2 0
možnosti

No a jak přesně zní ta ideologie?

1 0
možnosti
Foto

...............jeho konceptem „socialistické čínské cesty pro novou éru“.............. to je důležitá poznámka, protože čínský socialismus je vlastně zvláštní mix tržní společnosti pod vedením "strany"

0 0
možnosti

J91a28n 77S97ý19k34o61r25a

24. 10. 2017 7:48

Gratuluji delegatum i samotnemu prezidentu Cinske lidove republiky, nadherny sjezd Jde jen o potvrzeni toho, ze to Cina dela dobre, o cemz svedci to ze usaci jsou nejvetsi dluznici CLR.

0 16
možnosti

Copak sjezd, oni jsou kabrňáci i ve slalomu.

13 0
možnosti