Čínský pár. (Ilustrační foto)

Čínský pár. (Ilustrační foto) | foto: Profimedia.cz

Číňanky nevěru trestají. S pomocí hormonu dělají potají z mužů impotenty

  • 162
Některé Číňanky možná přišly na způsob, jak vyřešit potíže s nevěrnými manželi. Tajně jim dávají látku způsobující impotenci - syntetický hormon diethylstilboestrol. Na sociálních sítích se pak chlubí, že jejich partneři sekají dobrotu. Právníci ale varují, že pokud látka způsobí vážné zranění, můžou je potrestat.

Na čínské sociální síti WeChat vzbudil velkou pozornost článek popisující, jak si některé ženy kupují přes online obchody diethylstilboestrol, syntetickou verzi estrogenu. Ten následně tajně přidávají do jídla či pití svého nicnetušícího manžela.

Podle prodejců je nejlepší vmíchat látku do kaše, mléka nebo pitné vody. Padesát mililitrů diethylstilboestrolu v tekuté formě lze pořídit za přibližně 300 korun. 

Čínský provládní server Global Times píše, že po zveřejnění článku látka zmizela z oficiální nabídky online obchodů. Někteří prodejci jej ale stále skrytě nabízejí ve formě bílého prášku, který je bez zápachu a okamžitě rozpustný ve vodě.

Jeden takový obchod se pyšní tím, že diethylstilboestrol prodal více než stovce zákazníků za měsíc. Uvádí, že trvá přibližně 15 dní, než látka začne působit. Po 21 dnech, kdy ji muži přestanou užívat, se jim vrátí erekce.

„Hormon začal působit pouhé dva týdny, co jsem jím začala krmit svého manžela. Teď v podstatě zůstává jen doma a chová se slušně,“ pochvalovala si jedna spokojená zákaznice.

Čína chce zabránit feminizaci mužů. Je to národní ohrožení, tvrdí

Podle listu The Times je nevěra v Číně poměrně rozšířená, zvláště mezi bohatšími vrstvami společnosti. Čínské právo umožňuje ženám se rozvést, v tradičně orientované kultuře ovlivněné konfuciánskými hodnotami se ale na vdanou ženu pohlíží jinak než na svobodnou.

Právníci varují, že pokud způsobí podaná látka manželům vážné fyzické zranění, mohou jejich manželky čelit trestní odpovědnosti. Obchodům prodávajícím diethylstilbestrol pak hrozí trestní stíhání za nelegální prodej, pokud nemají potřebné lékařské licence.

Diethylstilbestrol vyrobil v roce 1938 tým britského vědce Charlese Doddse. Používal se k prevenci potratů, zjistilo se však, že má negativní vedlejší účinky jako je vznik rakoviny, poruchy pohlavního ústrojí či způsobování neplodnosti.

V některých zemích Diethylstilbestrol využívali k chemické kastraci mužů – většinou homosexuálů. Jeho obětí se stal i slavný britský matematik Alan Turing, který se výraznou měrou podílel na rozlousknutí tajných šifer nacistů během druhé světové války.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video