Kolony na chorvatské dálnici 20. července 2019 | foto: Denisa Dvořáková, iDNES.cz

Na chorvatské dálnici se kvůli nehodě vytvořila dvacetikilometrová kolona

  • 6
Na hlavní chorvatské dálnici A1 způsobila pondělní dopravní nehoda kolonu vozidel, která dosáhla délky dvaceti kilometrů. Zprávu přinesl tamní automotoklub HAK, který zároveň upozornil na hustý provoz i na dalších dopravních magistrálách země směrem k moři i do vnitrozemí.

Pomalu jedoucí mnohakilometrová kolona se utvořila v sekci dálnice A1 Karlovac-Bosiljevo I ve směru k moři. Ucpaný je tak prakticky celý tento úsek dálnice, který je dlouhý třiadvacet kilometrů.

U vesnice Bosiljevo se nachází důležitá dálniční křižovatka, která odděluje dálnice A6 a A1 spojující hlavní město Záhřeb s jadranským pobřežím.

Dálnice A6 vede na Istrijský poloostrov do Rijeky a Puly, zatímco A1 pokračuje na Split.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

19. srpna 2019

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video