Požár bytového domu v Chicagu si vyžádal osm mrtvých včetně šesti dětí (26....

Požár bytového domu v Chicagu si vyžádal osm mrtvých včetně šesti dětí (26. srpna 2018). | foto: AP

Šest dětí zemřelo během požáru v Chicagu, v domě chyběly hlásiče kouře

  • 2
Osm mrtvých včetně šesti dětí si v neděli vyžádal požár bytového domu v Chicagu. Informovala o tom agentura AP s tím, že to byl jeden z nejtragičtějších požárů v tomto americkém velkoměstě za poslední roky.

Jedno z mrtvých dětí je kojenec, uvedli hasiči. Další dva lidé utrpěli velmi vážná zranění a byli převezeni do Strogerovy nemocnice, kde bojují o život, informoval list Chicago Sun-Times. Lehká zranění utrpěl i jeden ze zasahujících hasičů.

„Něco takového jsme tady nezažili po mnoho a mnoho let. Tolik mrtvých a zraněných na jednom místě,“ uvedli hasiči. Ti byli na místo neštěstí přivolání v sobotu brzy ráno místního času.

26.srpna 2018 v 18:30, příspěvek archivován: 26.srpna 2018 v 18:31

6 children among 8 people killed in Chicago fire https://t.co/6vuuAbwjFu https://t.co/zdfo5M0jj7

Příčina požáru, který postihl dva domy, zatím známa není, plameny se ale rychle rozšířily. Hasiči uvedli, že v domě nebyly žádné hlásiče kouře.

Budova, ve které oheň vypukl, se nachází mezi třípatrovým domem a garáží. První patro bylo prázdné a zabedněné. Teplo poškodilo i dvě okolní budovy. 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video