Jumeirah Dhevanafushi, Maledivy

Jumeirah Dhevanafushi, Maledivy | foto: archiv resortu

Na Maledivách zemřel český senior, pravděpodobně se utopil

  • 34
V sobotu odpoledne bylo v laguně jednoho z maledivských ostrovů nalezeno tělo 84letého českého turisty. Příčinou smrti bylo pravděpodobně utonutí. Maledivská média o tom informovala na základě údajů od místní policie.

Hášení o mrtvém muži, média obdržela kolem 15:15 místního času, tedy před polednem středoevropského času. Tělo Čecha bylo převezeno do nemocnice v hlavním městě Malé.

Mluvčí ministerstva zahraničí Michal Bucháček informaci o úmrtí českého občana na Maledivách potvrdil. „Poskytujeme konzulární pomoc, jaká je v těchto případech obvyklá,“ uvedl.

V cizině zemře až pět set Čechů ročně. Stále víc v exotických lokacích

Na Maledivách v letošním roce zemřeli už čtyři zahraniční turisté. Šestašedesátiletý muž z Jižní Koreje, jenž pobýval ve stejném areálu, se utopil minulou středu při šnorchlování. Předtím se při koupání v moři utopil filipínský pár, který na Maledivách trávil líbánky.

Tyto události přiměly ministerstvo cestovního ruchu k zahájení inspekcí a přezkumu předpisů, píše místní tisk.

Maledivy jsou ostrovní stát nacházející se v Indickém oceánu, tvořený řetězcem korálových atolů. Jeho území se skládá z celkem 1196 ostrovů a ostrůvků.

Maledivy jsou ostrovní stát nacházející se v Indickém oceánu, tvořený řetězcem korálových atolů. Jeho území se skládá z celkem 1196 ostrovů a ostrůvků.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video