Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: AP

V Rakousku zahynul český horolezec, selhalo mu jištění

  • 28
V rakouských Alpách zahynul v sobotu čtyřicetiletý český horolezec z Prahy. Při sestupu z hory Reichenspitze mu podle rakouské policie praskla pojistka, zřítil se a utrpěl přitom smrtelné zranění. Informovala o tom agentura APA.

Muž vystoupil na 3303 metrů vysokou Reichenspitze v Zillertalských Alpách společně se čtyřmi dalšími horolezci. Dolů se ale vracel se 44letým krajanem jinou cestou než ostatní. Dvojice se snažila slaněním dostat na ledovec hory Rainbachkees. Přitom právě selhala pojistka.

Protože v místě, kde se muži nacházeli, nebyl signál pro spojení mobilním telefonem, musel se druhý Čech sám dostat do chaty Krimmler Tauernhaus, kde informoval o neštěstí. Posádka vrtulníku záchranné služby, která na místo posléze přiletěla, už ale mohla jen konstatovat smrt, napsala APA.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video