Diskuze

Černá smrt a její sestry. Pandemie, které kosily lidstvo a bořily impéria

Bleskové rozšíření koronaviru po světě je jen poslední z řady pandemií, které v průběhu historie zabily miliardy lidí. Mezi nejhorší metly lidstva se zařadil mor, pravé neštovice, cholera či španělská chřipka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

Jste si jistí těmi miliardami obětí? Španělská chřipka, poslední velká epidemie, sejmula cca 100 mega lidí, takže do jedné miliardy by takových muselo být deset, a hlavně, v dávnější minulosti bylo mnohem, mnohem méně lidí.

1 0
možnosti
VM

ta osmička v poradi me asi desi nejvic

5 0
možnosti
MV

Nejhorší je, že o této pandemii neví ani redaktor...

1 0
možnosti
MT

Toto by si mali precitat odporcovia ockovania. To sa im to skace ked je vacsina zaockovana. Na kiahne, osipky sa zomieralo bezne.

24 0
možnosti
Foto

Jsem odpůrce zbytečného očkování, článek jsem přečetla celý, lidé umírali kvůli špatné hygieně (mor, cholera), imunitě, nedostatku léčebných prostředků, lékařské péče (zbytek). Blbý je, že lidé jako vy mají prostě jasno, očkuješ=jsi normální, neočkuješ=jsi nezodpovědný blbec. Kdybyste se o tuto problematiku víc zajímal, zjistil byste, že "odporcovia ockovanie" jsou lidé, kteří očkovat chtějí, ale s rozumem, v dostatečných rozestupech, počtem dávek, který je nezbytný, ne zbytečný, proti nemocem, které skutečně ohrožují (např. ne hepatitida B), neočkovat děti nemocné, očkovat jednotlivé vakcíny, ne skupinové, ale hlavně chtějí, aby s nimi lékař mluvil o zdraví jejich dítěte, o látkách ve vakcínách, nežádoucích projevech, možnostech.. a neříkal jen "maminko, dneska píchneme včeličku, to se tak prostě dělá".

7 60
možnosti