Čech přežil v Tatrách hrozivý pád

  • 2
Dvacetiletý Čech přežil hrozivý pád strmým tatranským žlabem. Podle slovenského serveru Bleskovky.sk vyvázl vysokoškolák z 300 metrů dlouhého letu jen s poraněným meniskem, několika škrábanci a pohmožděninami.

Mladík bydlel s dalšími pěti kamarády ve Štefánikově chatě. S jedním z kamarádů chtěl na sněžnicích dojít na vrchol Chopku.

"Právě jsme byli těsně pod Ďumbierem. Protože se nedalo jít dál, chtěl jsem se otočit, a přitom jsem spadl do žlabu," popsal mladík serveru. "Cítil jsme pod sebou sníh, led a skály. Zastavil jsem se až na hranici lesa," doplnil.

Záchranáři muže vytáhli pomocí navijáku do vrtulníku a dopravili ho do nemocnice v Popradu.

"Není pravda, že jsme nebyli dobře vybaveni. Měli jsme všechno, co máme na horách mít. Navštívil jsem už několik slovenských hor a do Nízkých Tater se určitě vrátím," tvrdí odhodlaně zraněný turista.

Podle serveru nejsou nyní v Tatrách vhodné podmínky pro túry na sněžnicích. Sníh je zledovatělý a nebezpečný. Jsou potřebné horolezecké "mačky".


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Chopok, nemocnice, Poprad

Video