Diskuze

Nemůžeme mít výhody bez nákladů, loučil se Cameron s EU. Referenda nelituje

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie chtějí získat představu, jak si Británie představuje po referendu své další vztahy s Evropou. Novinářům to v úterý večer po svém pravděpodobně posledním summitu EU řekl britský premiér David Cameron.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Británie již není v pozici kolonizátora. Cameron i Merkelová patří na smetiště politických dějin. Jen rozvracejí Evropu.

0 0
možnosti

Brexit je jedinečnou na neopakovatelnou příležitostí,.jak se zbavit rebelující Británie v EU.

0 0
možnosti

Vida, polský prezident není hloupý. Možná bych raději častěji četl vyjádření politiků polských nebo španělských než politiků německých a francouzských.

0 0
možnosti

Globální mocností jsou třeba USA - Nejmohutnější a nejlépe vyzbrojená armáda na světě, námořnictvo s 10 největšími letadlovými loděmi atd. a taky nejvýkonnější ekonomika na světě. Takový stát píše pravidla po pidižvíky typu ČR.

Obdobně je to Čína - není sice tak vojensky silná, ale má trh s 1,4 miliardou obyvatel, co do objemu (neříkám výkonu) srovnatelnou ekonomiku s USA

EU jako celek je ekonomický blok srovnatelný s uvedenými, tudíž má šanci ovlivňovat globální pravidla hry.

Jednotlivé státy typu ČR, Maďarska jsou zcela bezvýznamné a z hlediska pohybu na světových trzích zanedbatelné.

Něco mezi globálními velmocemi a pidižvíky jsou mocnosti typu Ruska, Brazílie a GB, pokud skutečně vystoupí. Jestliže USA a Čína dneska hrají fotbalově řečeno "Ligu mistrů", tak EU bude "Bundesliga nebo Premier League", Rusko či Brazilie . národní ligu a ČR či Maďarsko okresní přebor dorostenců.

A o to se dnes hraje.

6 0
možnosti

M13a19r14t12i35n 46K32r52a88l

29. 6. 2016 12:12

Spíš než Brazílie Indie.

0 0
možnosti

Cameron dokonale ilustruje rozdíl mezi EU a Británií - zatímco Cameron prohlásil, že sice lituje výsledku, ale nelituje vyhlášení referenda a výsledek respektuje jako vůli voličů, Juncker, Schulz a spol. vyhrožují, prohlašují, že referenda dělat rozhodně nebudou, haní Británii a celkově chtějí jít cestou ještě silnější integrace, proti které se zvedá stále větší odpor.

3 4
možnosti

Divíte se jim? Schulz ani Juncker se nemusí bát o znovuzvolení, vést kampaň, ostatně většina Evropanů je nejspíš ani nezná, zato jejich moc je ohromná..

2 0
možnosti
Foto

D83a96v53i93d 97J16a50n49i24k

29. 6. 2016 11:33

Tak jsem zvedav, jak si ve finale GB nakonec polepsi. Tusim, ze to dopadne tak, ze do pokladny EU stejne platit bude, prevzit vetsinu legislativy bude muset take, volny pohyb osob asi take,.... Takze ve finale si spis pohorsi. A ze by EU GB odpustila platby, nebo svou legislativu a pritom ji nechala volny pristup na trh EU je krajne nepravdepodobne. A to ani nemluvim o budoucich problemech se Skotskem a Irskem, popripade i nespokojenosti obyvatel velkych mest v Anglii. Takovy Londyn, pokud se naplni obavy, ze odejdou firmy a banky, ktere maji v Londyne reditelstvi, tak je to ztrata statisicu velmi nadstandartne placenych mist.

5 0
možnosti

Britové to zvládnou i bez EU, věřím jim.R^

2 1
možnosti

Určitě to zvládnou. Otázkou je, za jako cenu? S ohledem na to, že se bude stěhovat část Citi, tak to pocítí i na příjmech do rozpočtu.

5 0
možnosti

Může mi už konečně někdo představit alespoň jednu "výhodu EU"? Bez keců o "myšlence Evropy" a podobných?

0 2
možnosti

Jednotný trh, volný pohyb peněz, služeb a zaměstnanců (to UK vadí nejvíc).

Pro vás, levnější telefonování, bankovní poplatky, přístup k zdravotnictví, jednotné reklamace, letenky (bez volného evropského nebe by nikdy nemohli vzniknout nové letecké společnosti), energie (deregulace je také Bruselský vynález).

Stačí?:-)

2 0
možnosti

J39i62ř78í 96J27í16l49e97k

29. 6. 2016 10:27

britský bulvár vysvětlil, co čtenářům zamlčel a ti jsou v šoku

http://i.imgur.com/BI0vQK9.png

http://i.imgur.com/AqB9N25.png

0 0
možnosti

H70o98n84z79a 73P84o49s52t

29. 6. 2016 10:04

Šef EK musí být idiot když popírá, že brexit způsobilo přistěhovalectví do UK. To je jasné úplně každému. Ten panák by měl odstoupit a uvolnit místo někomu, kdo to má v hlavě v pořádku.

0 4
možnosti

Ano přistěhovalectví ze států střední a východní Evropy. S ostatním přistěhovalectvím do Británie nemá EU nic společného.

7 1
možnosti