Dodávka nabourala do kamionu, který zastavily zátarasy zbudované migranty (20....

Dodávka nabourala do kamionu, který zastavily zátarasy zbudované migranty (20. června 2017) | foto: Profimedia.cz

Migranti v Calais zabarikádovali dálnici, způsobili smrt polského řidiče

  • 590
Na dálnici do Calais zemřel polský řidič dodávky. Mohou za to zátarasy, které položili na vozovku migranti. Jde o první takový případ. Přistěhovalci se barikádami snaží zpomalovat nákladní vozidla v naději, že se do nich dostanou a nechají se odvézt do Británie.

Dodávka narazila do kamionu, který zastavily barikády nastražené migranty. Podle agentury AFP policie v souvislosti s nehodou zatkla devět Eritrejců, kteří se schovali do korby jednoho ze stojících kamionů, a obvinila je ze zabití z nedbalosti, narušování dopravy a ohrožování zdraví řidičů.

Policie na několik hodin uzavřela v úseku vzdáleném asi 15 kilometrů od Calais dopravu, dokud nebylo vyproštěno řidičovo tělo a odstraněna havarovaná vozidla.

Případy kladení zátarasů na dálnici u Calais se od jara opět množí.

Přes zimní období jich bylo mnohem méně, což ovlivnilo i zrušení divokého tábořiště známého jako Džungle, kde bivakovaly tisíce migrantů.

Francouzské úřady se pokusily osazenstvo tábora rozvézt do ubytoven a kempů po celé zemi. Přistěhovalci se ale po menších skupinách ke Calais opět vracejí.

Video z Calais, kde uprchlíci zatarasili cestu kamionu (2016):

15. září 2016

Calais, Francie

Calais, Francie

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video