Lékaři ze tří čínských nemocnic vyčetli z rozboru zeleného čaje různé nemoci.

Lékaři ze tří čínských nemocnic vyčetli z rozboru zeleného čaje různé nemoci. | foto: Jana Vašáková, www.receptyprodeti.cz

Číňan odevzdal místo moči čaj. Máte cystu, přesvědčovali ho pak lékaři

  • 111
Jednoduchý trik použil čínský televizní reportér, když chtěl prověřit obvinění, že soukromé nemocnice stanovují pacientům falešné - a nákladné - diagnózy, aby je pak mohly léčit. Namísto vzorku moči odevzdal čaj. Podle tří různých nemocnic trpí slušnou řádkou nemocí, jež vyžadují drahou léčbu.

Investigativní kauzu divákům pod názvem "Tajemství mužské urologické kliniky" představil reportér televizní stanice CCTV. Místo vzorku moči odevzdal tři nádobky se zeleným čajem v údajně renomovaných soukromých nemocnicích ve městech Š'-ťia-čuang, Šen-jang a Čchang-čchun, napsal deník China Times.

Lékař na klinice v Š'-ťia-čuangu po rozboru vzorku novináři sdělil, že jeho moč mimo jiné obsahuje i bakterie a houby, a doporučil mu týdenní léčbu, která by ho stála 546 jüanů (asi 1 750 korun) denně.

Doktor v Šen-jangu se na něj soucitně podíval a oznámil mu, že trpí kalcifikací prostaty a že má také testikulární cystu, kterou je třeba chirurgicky odstranit. Cena? Za léčbu 5 000 jüanů (asi 16 000 korun) plus další 3 000 jüanů za odstranění cysty.

A lékař v nemocnici v Čchan-čchunu ze zeleného čaje dokonce vyčetl, že novinář vydávající se za pacienta je natolik nemocný, že mu pomůže jen "nukleární energetická protonová léčba" v ceně více než 7 000 jüanů (asi 22 360 korun) denně.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue