Redaktorka televize ABC News (vpravo) při rozhovoru s pokojskou Nafissatou

Redaktorka televize ABC News (vpravo) při rozhovoru s pokojskou Nafissatou Diallovou, již měl napadnout Dominique Strauss-Kahn. | foto: AP

Byl šílený, promluvila pokojská poprvé o incidentu se Strauss-Kahnem

  • 80
Pokojská Nafissatou Diallová, která obvinila Dominiqua Strauss-Kahna z pokusu o znásilnění v newyorském hotelu, poprvé poskytla rozhovory médiím. Někdejší šéf Mezinárodního měnového fondu jí údajně připadal šílený.

Dvaatřicetiletá Diallová magazínu Newsweek a televizi ABC News popsala svou verzi událostí, k nimž došlo 14. května v newyorském hotelu Sofitel. Strauss-Kahn ji prý napadl, když vstoupila do jeho pokoje, aby jej vyčistila.

Dvaašedesátiletý Francouz jí údajně řekl, že je krásná, a zaútočil na ní, i když se bránila. Připadal jí "šílený".

"Chci spravedlnost. Chci, aby šel do vězení. Chci, aby věděl, že jsou místa, kde nemůžete využít svých peněz, kde nemůžete využít své moci, abyste udělali něco takového," řekla žena původem z Guineje televizi ABC News v interview.

Je to nepěkný cirkus, stěžovali si právníci

Právníci Strauss-Kahna, který od počátku vinu popírá, rozhovory pokojské označili za "nepěkný cirkus", jehož cílem je ovlivnit veřejné mínění.

Vyšetřovatelé původně důkazy v případu považovali za přesvědčivé a výpověď pokojské hodnotili jako věrohodnou. Na začátku července se však ukázalo, že Diallová v některých bodech pod přísahou lhala.

Podle zpráv médií se lži dopustila i dříve vůči americkým imigračním a daňovým úřadům. Kvůli zpochybnění věrohodnosti údajné oběti se spekulovalo o možném zrušení obvinění proti Strauss-Kahnovi a ukončení vyšetřování. To se ale zatím nestalo a další soudní stání v případu je plánováno na 1. srpna.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video