Čtyřleté holčičce uvězněné v neřízeném autě přispěchal na pomoc teprve...

Čtyřleté holčičce uvězněné v neřízeném autě přispěchal na pomoc teprve čtrnáctiletý školák | foto: Profimedia.cz

Britský školák hrdinou. Z neřízeného auta zachránil čtyřletou holčičku

  • 62
Čtrnáctiletý školák z Velké Británie se stal hrdinou. Na poslední chvíli totiž zachránil čtyřletou holčičku, která se v neřízeném autě řítila směrem k rušné křižovatce. O hrdinském činu malého školáka informoval v sobotu server Mirror.

Seamus Buckley trávil své odpoledne jako obvykle hraním fotbalu. Když ale uslyšel křik, zpozorněl. O pár metrů dále uviděl neřízený automobil s teprve čtyřletou holčičkou na zadním sedadle, který směřoval k rušné křižovatce.

"Uslyšel jsem křik té holčičky a viděl jsem, jak mlátí do zadního okénka automobilu," uvedl pro server Mirror malý hrdina. Nejdříve se automobil snažil zastavit holýma rukama. "To ale nešlo, tak jsem otevřel přední dveře a vší silou zatáhl za ruční brzdu," popisuje Seamus.

"Vůbec jsem nepřemýšlel o tom, co dělám. Navíc si myslím, že by to udělal každý," uvedl skromný školák. "To je prostě můj syn, takhle reaguje vždycky," pyšnil se Seamusův otec.

Holčičku nechala samotnou v odbržděném autě její matka, která si na malou chvíli odskočila do nedaleké lékárny. Malému hrdinovi po dramatickém incidentu poděkovala a zároveň slíbila, že svou dcerku už nikdy nenechá v autě samotnou.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video