Britský Santa Claus si počíhal na několik místních dětí a místo pochvaly jim...

Britský Santa Claus si počíhal na několik místních dětí a místo pochvaly jim vyprávěl o masakru na škole v americkém Newtownu. | foto: Profimedia.cz

Neexistuji, řekl Santa Claus dětem a vyprávěl jim o masakru v Newtownu

  • 25
Santa Claus je v mnoha zemích spojený s rozdáváním radosti během vánočních svátků. Když se však špatně vyspí, očividně dokáže být i pěkně nepříjemný, jak dokázal jeden britský ikonický stařík v červeném oblečení a bílou hřívou na tváři. Malým dětem totiž místo dárků vyprávěl o masakru na škole v Newtownu a monolog uzavřel tím, že Santa Claus neexistuje.

Děti v britské vesničce Nuneham Courtenay se už nemohly dočkat setkání se Santa Clausem. Tak jako ostatní děti po celém světě mu chtěly povědět, že byly celý rok hodné a zaslouží si dárky. On je měl pochválit a slíbit, že pod stromečkem najdou to, co si nejvíce přejí. Když jim sympatický stařík začal vyprávět, veškeré nadšení je však přešlo.

Santa se na ně podíval a spustil: "Po světě chodí spousta zlých lidí a dějí se opravdu zlé věci, podobně jako v Americe." Následně pak dětem do detailu popisoval nedávný masakr na základní škole v americkém Newtownu (vše o střelbě čtěte zde). Když dovyprávěl otřesný příběh, dětem suše sdělil, že Santa Claus ve skutečnosti neexistuje a dárky jim nosí jejich rodiče.

Následoval pláč a úprk dětí k jejich rodičům. "Byl jsem rozzuřený k nepříčetnosti," cituje jednoho z rodičů server Daily Telegraph a dodal, že zničehonic měl kolem sebe tři své malé plačící děti. "Byl to pro mě nejhorší den v životě," zlobí se.

Jim Hawker, mluvčí nákupního centra, kde cynický Santa řádil, uvedl, že "vedení centra uznalo stížnosti rodičů a dotyčného Santu propustilo. Všem rodinám jsme již zaslali omluvu". Dětem navíc nákupní centrum věnovalo vstupenky do zimního zábavního parku v Londýně.

Špatný den završil umělec s balónky

"Už jsme obsadili nového Santu. Ten předchozí u nás pracoval mnoho let a nikdy s ním nebyly problémy," vysvětlil Hawker. Jedna z maminek dětí však s jednáním nákupního centra není příliš spokojena. Problémový Santa podle ní zůstal v práci i po tom, co si na něj stěžovala. Celý zbytek dne tak mohl dětem kazit jejich pohled na vánoční svátky.

Vedení centra se však hájí tím, že nemělo v danou chvíli na vybranou. V řadě prý stály desítky dětí a za problémového Santu nebylo možné tak rychle najít náhradu.

Pro jednu z rodin však nebylo setkání se Santou posledním špatným zážitkem dne. Když se vydala na oběd do nedaleké restaurace, jedno z dětí se chlubilo místnímu balónkovému umělci, že před chvílí předalo svůj seznam dárků Santovi. Umělec však dětské nadšení nesdílel a odvětil: "Tak to byla jenom ztráta času."

Některé britské děti tak nebudou na letošní vánoční svátky vzpomínat v dobrém.

Santa záškodník řádil ve vesničce Nuneham Courtenay nedaleko Londýna

Santa záškodník řádil ve vesničce Nuneham Courtenay nedaleko Londýna


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video