Centrum Londýna ochromily dva požáry, za jeden z nich může zřejmě rikša

  • 8
Více než sedmdesát hasičů bojovalo ve středu v centru Londýna se dvěma samostatnými požáry poblíž mostu London Bridge. Zastavit musely některé vlaky a několik budov bylo evakuováno, uvedl podle agentury Reuters londýnský hasičský sbor. Hasiči odpoledne uvedli, že mají požáry pod kontrolou. Za jeden z nich může podle médií zaparkovaná rikša, která se přehřála.

Krátce po 10:20 SELČ byl podle BBC nahlášen rozsáhlý požár v železničních obloucích na Union Street u stanice Southwark. Požár likvidovalo deset posádek. Další tři byly u stanice London Bridge. Tam rovněž vypukl menší požár, který způsobil silný kouř.

Provozovatel železniční infrastruktury Network Rail uvedl, že se čtyři železniční tratě uzavřely. Provoz na Jubilee Line, nejnovější lince londýnského metra, byl rovněž částečně přerušený.

Velitel hasičského sboru obyvatelům přilehlých oblastí doporučil, aby měli zavřená okna i dveře, protože požár provázel mohutný kouř.

Kolem poledne pak hasiči dostali požáry pod kontrolu. Podle listu Evening Standard je příčinou požáru v železničních obloucích nelegálně zaparkované vozidlo veřejné dopravy. Baterií poháněná „rikša“ se přehřála a začala hořet.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video