Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Definitivní konec schůze. Britská královna přerušila činnost parlamentu

Britský parlament po projednání úterní agendy znovu přeruší své zasedání, a to do příštího pondělí. Plán vlády oznámený minulý týden schválila v úterý na schůzi svého poradního sboru královna Alžběta II. Nařízením panovnice by měla definitivně skončit nejdelší schůze britských zákonodárců od 17. století.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A proč ne? Boris má mantinely nastavené. Zákon byl přijat. Poslanci řekli své a teď ať se Boris ukáže. Co ho čeká v případě porušení zákona ví moc dobře. Navíc příští týden znovu zasednou a poté, co proberou královninu řeč, budou mít cca týden ještě na to, aby BoJo upražili.

1 0
možnosti
VD

Náš export do zemí EU nemá nic společného s naším členstvím v EU.

Členy jsme se stali až v roce 2004. Co se dělo těch 15 let před tím? To jsme náš export do Německa a po Evropě vybudovali teprve za posledních 15 let?

Ekonomické vztahy v Evropě existují a jsou značně provázané bez ohledu na naše členství v EU.

Ano asi 80% vyvážíme do Německa, pěkný business. Ale kdyby ne, tak kdo by to za daných podmínek pro ty Němce vyráběl?

A také je potřeba vzít na vědomí, že jsme prakticky celé naše hospodářství rozprodali, ne-li rozdali do zahraničí, zahraničnímu kapitálu. To jako, že kdybychom nebyli v EU, tak zahraniční kapitál to tady zabalí a uteče?

:-)

0 4
možnosti
JH

Těch 15 let předtím jsme coby přidružená země EU přejímali evropskou legislativativu, aniž bychom na ni měli vliv. Časy celnic opravdu vrátit nechcete, jako osamělý ostrov v moři jednotného trhu nemáte šanci.

3 0
možnosti
OU
RK

Rád bych podotknul, že ona "výchova" lidí probíhala od počátku civilizací, probíhá a probíhat bude, ať už proti tomu budou lidi rebelovat sebevíc. Probíhá v každé zaostalé, rozvíjející se i rozvinuté zemi a bez ní to prostě nejde, státní útvar by bez ní dlouho nepřežil, věci nestagnují, ale jdou rychle dopředu!!! Probíhá v každé africké zemi, EU, Rusku, Číně, USA atd a kdybyste žil v jakémkoliv jiném státě mimo EU, viděl byste ji také. Podstatné je, jaký je obsah onoho "vychovávání" a její metody a intenzita, o kterých jako jediných věcech mužete debatovat, jestli jsou vyvážené a opodstatněné. Ale myslet si, že EU musí zkončit, protože se v něčem snaží lidi vzdělávat, "vychovávat" a rozšiřovat obzory, je fakt projev obrovské neznalosti a malého rozhledu. Pokud by se Vám Váš vlhký sen o rozbití EU splnil, ani omylem to nebude znamenat konec "vychovávání ale bude nahrazeno jinou výchovou a jsem si téměř jistý, že nebude tak mírná a vlídná. A pokud si myslíte, že lidi budou mít někdy lidi stopro svobodu bez povinností a manipulací pro tu či onu věc, tak to jste ale totálně mimo!! A úplně slepej, že to nevidíte.

1 0
možnosti
PL

Škoda že to paní Maryová utla. Mě ten cirkus začínal bavit.

1 0
možnosti
HT

Všem zdejším "eurobijcům" bych doporučila se vystěhovat za hranice EU. Jako první volbu bych doporučila Británii. No, bohužel, ten ostrůvek demokracie v jinak prohnilé Evropě by je asi nepřijal, neboť by je v rámci Brexitu považoval ze havěť z Východu. Jako další možnost se nabízí Rusko. Pro mimořádně náročné pak Čína. Nebo Antarktida.

1 8
možnosti
RP

To je otázka... :-( Ono není moc kam zdrhnout :-(...

1 1
možnosti
RK

Ale copak, to zase královna a její tlupa právníků a poradců naletěla Johnsonovým podvodům, jako v prvním případě? ;-D

0 3
možnosti
JT

Ne. Kdybyste si přečetl článek o něco pozorněji, tak zastavila naprosto neplodné diskuse. Prostě se tam sešlo mnoho návrhů, které se tloukly navzájem, a které bylo podle zákona nutno projednávat i v okamžiku, kdy už se s nimi neztotožňovala ani jejich autoři. Takže prostě začnou znovu jednat o něčem, co bude v mnoha ohledech aktuálnější. A to se týká všech zúčastněných stran. Dostali možnost zbavit se bordelu v papírech a začít jednat znovu, aniž by museli trávit čas jednáním o dávno zaniklých problémech.

0 0
možnosti
VV

Tohle je plánovaná přestávka před tzv. řečí královny.

Tweet Dominica Cummingse, - hlavního ideologa dnes ukazuje poměrně jinou tvář téhle vlády a ta je nekompromisně pro Brexit bez dohody a konzervativci se formují do pozice tvrdé pravice, aby získali co nejvíc přeběhlíků z Brexit strany.

Jejich pozice do voleb, které musí přijít, pokud bude nějaké prodloužení termínu bude zjevně viset na nezaplacení 39 miliard liber, které dluží EU.

Jenže názorně to Britům vysvětlil nejmenovaný Německý politik, který řekl, že pokud Britové nezaplatí tyto peníze, tak EU - sejme rukavice.

To vysvětluje všechno.

0 0
možnosti
RP

EU má celkem dost problémů sama se sebou... Navíc tvrdý Brexit poškodí i EU a smát se bude Donald, Si a Vladimir...

2 0
možnosti
MH

Už se tomu ani nedivím i když to pořád divné je - je zcela evidentní, že problémy s brexitem vytváří především vnitropolitická situace UK. Přesto se tu pořád najde spousta myslitelů, kteří budou psát hory slov o tom, jak EU hází v odchodu UK klacky pod nohy a že za to celé může EU. Vlastně je ta nechápavost docela k smíchu (po první 100 takových příspěvků, potom spíš k pláči)

12 4
možnosti
JC

J96i56r29i 28C52e63e

8. 10. 2019 22:20

Po výrocích evropských elit typu "Brexit must be painful" může podobný výrok napsat pouze ignorant.

3 1
možnosti
JW

J98a74r96d93a 29W93o38l61f

8. 10. 2019 21:49

Co tam dělá Lukáš Pavlásek?

6 0
možnosti
JK

J55i19r79i 51K23n70o40t63e68k

8. 10. 2019 21:43

Jsem všemi deseti pro odchod z EU a podoruji i Brexit. I když reforma EU, tak, aby opět fungovala jako společenství suverenních zemí, které se dohodly na pravidlech obchodu a pohybu lidí s jakýmsi společným legislativním minimem by byla výhodnější. Žel nevypadá to, že EU pujde touto cestou, spíš se to posouvá k čím dál větší centralizaci a unifikaci. Ale pro odchod je třeba odhodlaných občanů, pro které má suverenita jejich země a svoboda přednost před "žvancem". Což je na "Západě", kde už léta vládne modla konzumu problém.

Odchodem z EU dojde každopádně k ekonomickému propadu. Jak velký bude, závisi na tom, zda je daná země soběstačná alespoň v těch nejdůležitějších ohledech (potraviny, zdroje, energie) a zda je její produkce spíš orientovaná na vnitřní trh či na vývoz. V případě nesoběstačnosti a orientaci na vývoz je nutné počítat, že obchod prostě významně poklesne. A nějaký čas potrvá, nalézt obchodní partnery mimo EU a nahradit propad v obchodu s EU. V dlouhodobém horizontu může země dosáhnout i lepší pozice než v EU, obzbláště, pokud se odehrajou nějaké krize či dojde k problémům v členských zemích, podobným, jako mělo Řecko. Ale s tím lze kalkulovat tak v horizontu 15, spíš 20+ let.

Prostě představy, že někdo opustí EU a všeobecně si "hned" polepší jsou liché. Je to něco za něco, svoboda za ekonomické výhody.

5 6
možnosti
JK

J62i45r24i 81K14n40o74t22e33k

8. 10. 2019 21:50

Jinak ovšem Brinánie má ještě své specifické problémy, které odchod významně komplikují. Těmi je Skotsko, ale především Severrní Irsko. Irové nechtějí tvrdou hranici mezi Irskem a Severním Isrkem. A ta bude nezbytná, pokud bude chtít být Británie skutečně nezávislá na EU. Neboť EU nemůže dovolit nechat otevřené hranice vůči nečlenské zemi, která nebude doržovat EU pravidla. Takže Irsko zůstane v EU a Severní Irsko bude součástí nečlenské Britanie. Udržet tu hranici bude pravděpodobně třeba vojensky silou a mohou z toho vzniknout vážné problémy. Další možnou variantou je, že Severní Irsko se pokusí odtrhnout od Británie a spojit se zbytkem Irska. Což by mohlo podpořit i proevropské Skoty a mohlo by dojít k rozpadi celého Spojeného Království. Což by byl každopádně pro Británii velký "fail".

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové zničili Ukrajině elektrárnu, Polsko kvůli útokům vyslalo stíhačky

11. dubna 2024  8:15,  aktualizováno  12:37

Sledujeme online Rusko v noci na čtvrtek podniklo rozsáhlý útok na energetickou infrastrukturu ve čtyřech...

Z léta opět do mrazů. V příštím týdnu bude i sněžit, varují meteorologové

11. dubna 2024  16:11

Léto se ještě zdaleka neblíží. Upozorňují na to meteorologové a dodávají, že podle všech modelů do...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Osvětimská selekce v režii Facebooku: Snímky obětí označila za nahotu i násilí

18. dubna 2024

Premium Pokud jste si někdy lámali hlavu, jak se stalo, že vaše příspěvky na Facebooku byly zablokované,...

Sociální sítě jsou nepřítelem hospody, říká šéf obchodu z Prazdroje

18. dubna 2024

Premium Dříve se v hospodě vypilo na jedno posezení více piv, ale byly to spíše desítky. Dneska naopak...

Kansas láká migranty z New Yorku na práci. Zaměstnáme každého, slibuje

18. dubna 2024

„Chcete práci? Přijďte k nám!“ S takovým vzkazem se obrátil starosta Kansas City Quinton Lucas na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!