Hotel Tan Hill Inn v anglickém národním parku Yorkshire Dales na snímku z...

Hotel Tan Hill Inn v anglickém národním parku Yorkshire Dales na snímku z března 2021. Tamní restaurace je při nadmořské výšce 528 metrů nad mořem nejvýše položenou restaurací v Anglii. | foto: AP

Zastavili jen na pár drinků, bouře je však v hotelu zdržela několik dní

  • 25
Nedobrovolně si o víkendu protáhli pobyt hosté horského hotelu Tan Hill Inn v anglickém národním parku Yorkshire Dales. Několik desítek lidí tam v pátek uvázlo poté, co sněhová bouře odřízla přístupové cesty. Po třech nocích v zasněženém hotelu jsou hosté konečně volní.

Sněžný pluh přijel zachránit situaci v pondělí ráno. Dříve se tam stroj nemohl dostat kvůli opuštěným vozidlům a spadlým elektrickým kabelům. 

„Sněžnému pluhu se dnes (v pondělí) ráno podařilo projet a někteří lidé nasedli do svých aut a následovali ho, aby se pokusili dostat domů,“ sdělila pro BBC manažerka hotelu.

Někteří hosté přišli jen na otočku, občerstvit se a měli v plánu pokračovat dál ve své cestě. Leč nestalo se tak. Několik desítek lidí nedobrovolně strávilo svůj čas po dobu čtyř dní v restauraci a hotelu Tan Hill Inn v Yorkshire Dales asi 435 kilometrů severně od Londýna.

Z místa nemohli odjet od pátečního večera, kdy byly kvůli sněhové bouři a silnému větru zablokovány silnice, v oblasti také docházelo k výpadkům elektřiny.

Hosté restaurace však podle její majitelky Nicoly Townsendové ponorkovou nemocí netrpěli. Naopak.

„Všichni naši hosté byli prostě skvělí, takže jsme měli neuvěřitelné štěstí. Velmi nás podporovali, měli pochopení a byli trpěliví,“ řekla Townsendová. Dodala, že po celou dobu panovala dobrá atmosféra a lidé se mezi sebou spřátelili. Dokonce se plánují za rok znovu setkat. 

Spousta lidí si zarezervovala pokoje, jiní přespali na matracích na podlaze. Spolu s hosty tam trávilo svůj čas nedobrovolně také sedm zaměstnanců podniku.

„Hrálo se na hudební nástroje, hrály se hry. Ve všech ohledech to byl jedinečný a příjemný víkend, ale myslím, že už jsme všichni připraveni jet domů,“ zhodnotil pobyt jeden z hostů.

Restaurace je na špatné počasí zvyklá, nachází se totiž v nadmořské výšce 528 metrů nad mořem a je nejvýše položenou restaurací v Anglii. 

První letošní zimní bouře nazvaná Arwen provázená větrem, který místy dosahoval rychlosti až 160 kilometrů za hodinu, zasáhla obzvláště tvrdě sever Anglie, Skotsko a Severní Irsko.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video