Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Bin Ládin opustil Afghánistán, tvrdí list

Nejhledanější muž není podle pákistánského deníku tam, kam míří oči celého světa. Páteční vydání listu News uvádí, že Usáma bin Ládin, hlavní podezřelý z teroristických útoků v New Yorku a Washingtonu, již opustil Afghánistán. Deník se odvolává na informace bývalého pákistánského ministra vnitra Násrulláha Bábara. Podle listu, který cituje i několik nejmenovaných zdrojů, opustil islámský radikál saúdského původu Afghánistán v pondělí, tedy ještě před schůzkou nejvýše postavených afghánských duchovních věnovanou jeho osudu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

odchy

22. 9. 2001 18:03
Brežněv
Kdo neni s nami je ptroti nam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0 0
možnosti

anička

22. 9. 2001 16:34
Následky v USA
Další náslilí nic nevyřeší. Pověřené osoby by měly jednat s rozumem. Nechtějí spravedlnost, ale pomstu. Zamysleme se každý nad sebou samým. Někdy nejsme schopni rozhodnout se samy nad sebou, jak můžeme soudit ostatní? Válka nic neřeší. Anička, Pašovice
0 0
možnosti

Petr

23. 9. 2001 7:20
Re: Následky v USA
Anicko, zamyslim se nad sebou neustale a priznavam, ze na mne lezi tuna hrichu a spatnosti. I tak jsem presvedcen o tom, ze Ladin je terorista (tedy se odvazuji soudit) a mel by byt potrestan. Davam prednost svobodne volbe potrestat vinneho cloveka pred volbou riskovat, ze se budu za par let mozna jiz mesicu bat vyjit na ulici nebo, ze jako dalsi stupen Ladin odpali at uz za Prahou nebo Washingtonem nuklearni bombu. Protoze neni s kym ani o cem jednat, mohla by v tomto pripade valka prinest reseni.
0 0
možnosti

Anonym

21. 9. 2001 18:33
Všechny státy jsou totálně "profízlované".
Ve skutečnosti všechny světové dějiny jsou tvořeny tajnými službami. CIA a KGB nikdy nebyli v takové nesmiřitelné opozici, jak se snažili 40 let tvrdit. A český stát je totálně profízlovaný. Všichni umělci, politici, vědci v Čr pracovali buď pro STB, KGB, CIA, BIS, Mossad atd. Sdělovací prostředky nejsou svobodné, ale jsou to polovojenské organizace napojené na tajné služby a lobbistické organizace. Přečtěte si např. http://www.cibulka.cz a zjistíte, že prakticky každý, kdo se mihne v televizi pracuje pro některou tajnou službu. Když je to takhle u nás tak v zahraničí to musí být ještě horší. Všechno jsou to intriky, demokracie a svoboda jsou slova , která mají omluvit milióny mrtvých. Ohledně útoků na islámské státy přesto souhlasím. USA mají právo se bránit a proto potřebují ty kecy o demokracii aby mohli vyhlásit křížovou válku křesťanů a židů proti islámu. Taliban a podobní nejsou o nic lepší, ti mají zase svůj "džihád". Prostě války musí být, jinak bysme se přemnožili a na válce není nic špatného. Je to prostě součást života a bez válek se prostě nemůže lidský vývoj pohnout dále. Je to možná smutné, ale ve světě ovládaném tajnými službami, je to normální.
0 0
možnosti

Mata Hari

21. 9. 2001 19:01
Re: Všechny státy jsou totálně
tos neudělal dobře, teď se mrknou do logu na IP a je s tebou konec, dávej na sebe pozor, budou tě chtít umlčet, jsou všude!!!
0 0
možnosti

Cube3d

21. 9. 2001 18:17
co?
Vždycky kdyzž se děje na světě, neco tak mediálně sledovaného, napadá mě jedna myšlenka, nemá někdo snahu odvést pozornost od událostí mnohem významějších, leč méně viditelných?????
0 0
možnosti

Petr

23. 9. 2001 7:02
Re: co?
co mas na mysli konkretniho ?
0 0
možnosti

Radovej clovek

21. 9. 2001 13:58
proc si nikdo nepripusti jinou moznost?
Nebylo by to poprve, kdy americka tajna sluzba spachala neco pro podporu armady. Guardian anebo HN pisou o tom, jak prosakujou zpravu o spiknuti zevnitr ameriky. Mimo jiny, nikdy pred tim se tak vehementne nebranili ani sami teroristi za pomoci medii... i Jasmin (HAMAS) obhajuje Ladina v Recky televizi!!...ze to nebyl... to se nestavalo....
0 0
možnosti

Lucie

21. 9. 2001 14:57
Re: proc si nikdo nepripusti jinou moznost?
Taky me to uz napadlo.... ale neodvazila jsem se s takovou myslenkou vyrukovat :) Mimochodem rozpoutání války by "někomu" velice prospělo, zastavil by se pokles ekonimického růstu apod.... mohlo to byt naplanovano i zevnitř...
0 0
možnosti

Josef Větrný

21. 9. 2001 13:00
Nezlobte se ale...
Nezlobte se na mě, já si myslím, že USA čekají příliš dlouho. Celou akci měly spustit hned ten samý den co k tomuto teroristickému činu došlo. Myslím také, že odvetné akce musí zasáhnout i jiné země, které mají co do činění s organizovaným státním terorismem(např. Irák). Každého teroristu bych okamžitě poslal za mříže a kdo se mi připlete do cesty toho zničil. Tento boj může trvat delší dobu ale je jediným možným řešením. Kvůli názorům některých rádoby pacifistů jsme tam, kde jsme. Dneska si může kdo chce a jak chce provádět i v civilizovaných zemích co uzná za vhodné. Jsem zvědav co budou říkat někteří odpůrci až někdo třeba kdekoliv v Evropě vyhodí do vzduchu jadernou elektrárnu - může to být i zaměstnanec, který tam pracuje řadu let.
0 0
možnosti

Marek

21. 9. 2001 22:28
Re: Nezlobte se ale...
Pane Vetrny, pokud by to slo tak by urcite USA odpovedely ten samy den. Takova akce ale vyzaduje pripravu, domluvu se spojenci, a take neni technicky mozne aby se vsechna technika dopravila k Afganistanu tak rychle.
0 0
možnosti

Houska

21. 9. 2001 12:34
je to jen strategie
At je UBL kde chce, a Taliban mlzi jak chce, jsou to vsechno jen prostredky, jak oddalit utok. Rekl bych, ze dokud amici nebudou vedet ( nebo aspon nebudou mit podezreni ) kde UBL je, tak nezautocej. Druha vec je, ze vyhlasili valku terorismu samotnemu, takze ted prakticky mohou uderit kde se jim to bude zdat vhodne.
0 0
možnosti

Lucie

21. 9. 2001 12:12
Stačil se Ládin schovat ?
Žádný stát by oficiálně Ládína nepřijal. Nicméně, člověk s finančními prostředky jako je Ládín si může dovolit spousty fíglů, zakoupit jakýkoliv pas a občanství, plastickou operaci a buhví co ještě. (Ruští boháči si běžně kupují občanství latinoamerických států, a to ani tolik peněz jako Ládín nemají). Navíc člověk vychytralý jako on si určitě vytvořil předem nějaké únikové cestičky, ať už do Latinské ameriky či na nějaký ostrůvek v tichomoří. Vše může být bluf a lest, ale na druhé straně bych věřila tomu, že Ládín vymyslel jak a kam včas uniknout.
0 0
možnosti

Michal

21. 9. 2001 14:35
Re: Stačil se Ládin schovat ?
A co takhle kamarád Saddám?Mám čím dál tím větší dojem,že se ti dva domluvili.Jeden dal peníze,druhý "Know how".
0 0
možnosti

Jan Jonáš

21. 9. 2001 11:59
I to nelze vyloučit
Další zajímavý názor na možné pozadí útoku proti USA (zdroj dnešní BL - - p. Čulík) Teroristicke utoky proti Americe maji vyvolat na Blizkem vychode fundamentalistickou islamskou revoluci? Zajimavy nazor vyjadril ve ctvrtek kolem pul osme ve vysilani celodenniho digitalniho zpravodajskeho televizniho okruhu BBC News 24 v rozhovoru z New Yorku profesor Mitchell z tamejsiho Ustavu pro studium Blizkeho vychodu. Argumentoval, ze strategickym cilem teroristickych utoku proti Spojenym statum 11. zari je zrejme vyvolat fundamentalistickou islamskou revoluci v arabskych zemich Blizkeho vychodu, jimz vladnou autoritarske rezimy, naklonene Spojenym statum. Teroristicke utoky proti Americe byly provedeny, aby vyvolaly od Spojenych statu na Blizkem vychode tvrdou vojenskou odplatu. Ta ma v nestabilnim regionu, kde jsou proamericke autoritarske rezimy obyvatelstvem neoblibeny, vyvolat lidove povstani a nastoleni fundamentalistickych islamskych rezimu po celem Blizkem vychode.
0 0
možnosti

Josef Větrný

21. 9. 2001 12:09
Re: I to nelze vyloučit
A co marťani? Pozor! Chtějí ovládnout zemi a proto unesli letadla. ---- podobné spekulace -----
0 0
možnosti

Pavel Kořán

21. 9. 2001 11:42
Kde je UBL?
Už 12.09. tvrdil jeden chlapík v jednom US-diskuzním fóru, že jeho švagr z Libanonu povídal, že UBL je, nebo míří přes Albánii, kde prý má slušně vybudované zázemí, do Evropy, konkrétně do Paříže. V tom smyslu také informoval FBI atd.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

ANALÝZA: Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...