Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejvíc obětí koronaviru v Evropě má Anglie, v Indii policie rozhání davy

  13:56aktualizováno  18:59
Po celém světě zemřelo podle Univerzity Johnse Hopkinse s onemocněním covid-19 už přes čtvrt milionu lidí a koronavirová nákaza se potvrdila u více než 3,5 milionu pacientů. Rekordních 3 900 nových případů hlásí za posledních čtyřiadvacet hodin Indie. Země postupně uvolňuje některé restrikce, davy však rozhání policisté.

Žena se zakrytými ústy a nosem nese zeleninu z trhu v Indii. (2.května 2020) | foto: AP

Počet nakažených od začátku epidemie v Indii vzrostl na 46 433. Více než 12 tisíc pacientů se vyléčilo, 1 568 jich s nemocí covid-19 zemřelo, informovala stanice BBC s odvoláním na indické ministerstvo zdravotnictví.

Průzkum o koronaviru

Jak zvládáte omezení spojená s koronavirem právě vy, vaše rodina a děti? Zapojte se do velkého průzkumu portálu iDNES.cz.

Nárůst počtu infikovaných by mohl být důsledkem intenzivnějšího testování. V pondělí bylo v Indii, která má 1,3 miliardy obyvatel, na koronavirus otestováno více než 80 tisíc lidí. Zdravotnické úřady uvedly, že v brzké době chtějí dosáhnout 100 tisíc testů za den.

Indická vláda vyhlásila 25. března zákaz vycházení s cílem zabránit šíření koronaviru. V posledních týdnech opatření postupně uvolňuje. V pondělí byly opět otevřeny samostatně stojící obchody.

V metropoli Dillí se před obchody s alkoholickými nápoji vzápětí shromáždily davy lidí, které policisté rozháněli obušky. Úřady v Dillí pak v reakci na vzniklý chaos uvalily zvláštní sedmdesátiprocentní daň na maloobchodní prodej alkoholu, aby lidi od nákupů alkoholických nápojů odradily.

Koronavirus ve světě

Pracovník francouzské státní železnice SNCF dezinfikuje jednu z vlakových...
Thajská tanečnice s obličejovým štítem při vystoupení v chrámu Erawan v...
Indický policista bije muže, který ve frontě před vinotékou v Novém Dillí...

Ve čtvrtek 7. května začne Indie přepravovat do vlasti první ze statisíců indických občanů, kteří kvůli pandemii nemoci covid-19 uvázli v různých zemích světa. Do operace budou nasazeny lodě indického vojenského námořnictva a letadla, napsala agentura AFP.

Indie koncem března zakázala všechny přílety ze zahraničí, takže množství indických dělníků a studentů nemělo možnost vydat se na cestu domů. Mluvčí indického ministerstva obrany v úterý sdělil, že jedno z armádních plavidel míří na Maledivy a druhé do Spojených arabských emirátů, kde žije 3,3 milionu Indů, kteří tvoří asi 30 procent obyvatel tohoto státu v Perském zálivu. Konzulát v Dubaji uvedl, že obdržel 200 tisíc žádostí o návrat indických občanů.

Bohaté státy Perského zálivu spoléhají na levnou pracovní sílu milionů zahraničních dělníků, převážně z Indie, Pákistánu, Nepálu a Srí Lanky. Opatření přijatá ve světě ve snaze zastavit šíření koronaviru měla ale ničivé ekonomické dopady, takže řada migračních dělníků se ocitla bez práce a snaží se dostat domů, píše agentura AFP. 

Celkový počet nakažených v Asii už přesáhl hranici čtvrt milionu, informovala agentura Reuters s tím, že právě Indie společně se Singapurem a Pákistánem nyní přispívají největší měrou ke zvyšujícímu se počtu případů covidu-19. V celosvětovém měřítku má nyní Asie jen 7 procent případů, 40 procent připadá na Evropu a 34 procent na Severní Ameriku.

15. dubna 2020

Nejvíce obětí v Evropě má Velká Británie

Oficiální bilance epidemie covidu-19 ve Velké Británii se stala tou nejvyšší ze všech zemí Evropy poté, co ministr zahraničí Dominic Raab ohlásil 693 nových úmrtí za posledních 24 hodin. Celkem vláda eviduje 29 427 obětí, zatímco v Itálii počet úmrtí oficiálně připisovaný nemoci z koronaviru stoupl na 29 315.

Počet nově nahlášených zemřelých je v Británii vyšší než v předešlých dvou dnech. V neděli jich přibylo 315 a v pondělí 288. Vláda už do své bilance nezapočítává jen úmrtí pacientů s koronavirem v nemocnicích, i tak je ale její součet zřejmě výrazně nižší než skutečný počet úmrtí.

Britský statistický úřad ONS v úterý oznámil, že ještě před koncem dubna v zemi nastalo přes 32 tisíc úmrtí, u nichž je toto onemocnění uvedené jako pravděpodobná příčina.

Agentura Reuters ale upozornila, že Itálie do své statistiky zahrnuje jen potvrzené případy. V této zemi za poslední den zaznamenali 236 úmrtí, což je zhruba o čtyři desítky více než v pondělí. Pozitivní test na nemoc covid-19 mělo 1 075 lidí, což je nejméně za dva měsíce. Informoval o tom v úterý úřad civilní ochrany.

Celkem v jihoevropské zemi od února zemřelo na komplikace infekce 29 315 lidí, což je nejvíce na světě po Spojených státech a Británii. Nakazilo se přes 213 tisíc lidí, více než 85 tisíc z nich už se uzdravilo.

Italské statistiky se vyvíjejí příznivě, mimo jiné setrvale klesá počet hospitalizovaných a pacientů ve vážném stavu na jednotkách intenzivní péče. Snižuje se také počet aktuálně infikovaných, kterých je nyní přes 98 tisíc. 

Epidemiologové však očekávají, že čísla mohou opět o něco narůst poté, co v Itálii v pondělí skončila téměř dvouměsíční celostátní karanténa. Italská vláda vyhlásila omezení pohybu v celé zemi jako první v Evropě 10. března. Po více než 50 dnech nyní Italové mohou sportovat, navštívit příbuzné nebo cestovat v rámci domovského regionu.

Situace se zlepšuje i v nejhůře zasažené Lombardii. Zástupce guvernéra Fabrizio Sala v úterý oznámil, že reprodukční číslo, které udává rychlost šíření nákazy, je tady poprvé nižší než celoitalský průměr. Zatímco v rámci celé Itálie má reprodukční číslo hodnotu 0,8, v Lombardii je to 0,75.

27. dubna 2020

Počet potvrzených případů nákazy koronavirem v Německu stoupl o 685 na 163 860, uvedla v úterý agentura Reuters s odvoláním na údaje Institutu Roberta Kocha. O den dříve nárůst činil 679 nových případů. V zemi s 83 miliony obyvatel počet úmrtí kvůli nákaze vzrostl během pondělka o 139 na 6 831. O den dříve zemřelo 43 pacientů s nemocí covid-19, kterou koronavirus způsobuje.

Počet nově registrovaných infekcí v posledních době výrazně klesá. Zatímco ještě v první třetině dubna někdy za den přesáhl i 6 tisíc, v pátek jich bylo 945, v sobotu 793.

Nejvíce postiženou spolkovou zemí zůstává Bavorsko, na které připadá zhruba čtvrtina případů v Německu. To v květnu umožní postupně otevřít restaurace i hotely. Od pondělí mohou otevřít všechny obchody. Dále otevírat se budou školy.

Rakousko se bojí druhé vlny

V Rakousku se aktuálně potýká s nemocí covid-19 1 582 lidí, což je zhruba o stovku méně než v pondělí. Z nemoci se totiž vyléčilo už dohromady 13 462 nakažených z 15 579. Vyplývá to z úterních statistik rakouského ministerstva vnitra.

V devítimilionové zemi si dosud koronavirová nákaza vyžádala 606 životů, o šest více než v předchozí bilanci. Nyní je v rakouských nemocnicích 418 infikovaných, z toho 104 na jednotkách intenzivní péče.

Vše o koronaviru

Speciální příloha iDNES.cz.

  • příznaky nemoci
  • zpravodajství a rozhovory
  • kontakty a pomoc

Rakousko patří mezi země, jimž se podařilo šíření nákazy výrazně zpomalit, a vláda mohla přistoupit k poměrně výraznému postupnému rozvolňování protiepidemických opatření. Například od víkendu mohou mít v Rakousku otevřeny všechny obchody a ke konci tohoto měsíce mají za určitých podmínek otevřít i hotely či restaurace.

Zároveň ale i v alpské zemi panují obavy z příchodu možné druhé vlny epidemie. Rakouský ministr zdravotnictví Rudolf Anschober v úterý upozornil, že mezi lidmi je znatelné znejistění, které podle něj přiživují i teorie spiknutí na sociálních sítích. Někteří lidé mají podle Anschobera stále větší problém i s dodržováním hygienických pravidel.

Dosavadní rozvolňovací kroky se zatím negativně neprojevily, rozhodující bude květen. Rakouský kancléř Sebastian Kurz v rozhovoru s deníkem Österreich řekl, že Rakousko se musí dobře připravit i na scénář druhé vlny.

Přes 43 tisíc nakažených zdravotníků

Ve Španělsku zemřelo za den 185 lidí s koronavirovou infekcí, informovalo španělské ministerstvo zdravotnictví. Už třetí den v řadě je tak nárůst počtu zemřelých menší než 200. Dohromady eviduje země s 47 miliony obyvatel 25 613 obětí.

Celkový počet diagnostikovaných případů nákazy ve Španělsku vzrostl za posledních 24 hodin o 1 318 na nynějších 219 329. Španělsko tak nadále patří mezi koronavirem nejhůře zasažené země světa, co do počtu nakažených jej překonaly pouze Spojené státy. Ve Španělsku se však už také 123 486 infikovaných vyléčilo.

„Čísla jsou příznivá. Vše nasvědčuje tomu, že jsme velmi dobře připraveni na proces změn, který chceme uskutečnit v několika příštích dnech,“ řekl v úterý šéf španělského krizového štábu Fernando Simón.

Země v pondělí uvolnila část opatření zavedených v boji s koronavirem, otevřela například některé obchody či rozšířila služby restaurací. Při cestách veřejnou dopravou musí Španělé nově nosit roušky nebo si jinak zakrývat ústa a nos.

Přes poměrně příznivý vývoj epidemie se Španělsko potýká s problémem mimořádně vysokého podílu nakažených mezi zdravotníky. Nyní je podle deníku El País v zemi 43 325 infikovaných zdravotníků, jenom za poslední dva týdny takových případů přibylo téměř 40 procent. Kromě toho zdravotnický personál tvoří většinu nově nakažených, upozornilo už v pondělí španělské ministerstvo zdravotnictví.

4. dubna 2020

Visegrádské země hlásí nízké přírůstky

Na Slovensku, které podle tamního premiéra Igora Matoviče patří k evropské špičce v boji proti pandemii choroby covid-19, v pondělí přibylo osm pacientů pozitivně testovaných na koronavirus. To je sice nejvíce od 24. dubna, kdy země naposledy zaznamenala dvouciferný přírůstek počtu nakažených, vyléčilo se ale dalších 98 infikovaných.

Celkově pětimilionové Slovensko zaznamenalo dosud 1 421 nakažených, z nichž se 741 vyléčilo a 25 pacientů s koronavirem zemřelo. S potvrzenou chorobou covid-19 bylo v pondělí hospitalizovaných 39 pacientů.

V Polsku se podle úterních údajů ministerstva zdravotnictví od pondělního rána rozrostl počet infikovaných o 236 nových případů a v zemi se 38 miliony obyvatel tak celkově evidují 14 242 nakažených lidí. Za předešlý den zemřeli tři pacienti s covidem-19. To je druhý den po sobě jednociferný údaj – v neděli zemřelo pět lidí. Úmrtí je nyní celkem 700, sdělilo ministerstvo.

Nejvíc obětí ze zemí visegrádské skupiny v úterý opět oznámilo Maďarsko. Podle vládního webu koronavirus.gov.hu jich v pondělí přibylo 12, což však není velké zvýšení ve srovnání s nedělí, kdy nemoci covid-19 podlehlo 11 pacientů. Celkem v zemi s deseti miliony obyvatel zemřelo 363 pacientů infikovaných koronavirem.

Nově nakažených v Maďarsku během pondělí přibyly tři desítky a celkový počet infikovaných tak stoupl na 3 065.

Deset tisíc nakažených denně

V Rusku v pondělí klesl denní přírůstek nakažených, ale už třetí den za sebou se drží nad hranicí 10 tisíc. Celkově je tak v zemi už více než 150 tisíc registrovaných infikovaných. Přibylo 95 mrtvých pacientů s koronavirem, což je proti údajům za neděli o 19 více, informoval krizový štáb.

Za pondělí se koronavirus potvrdil u dalších 10 102 testovaných. Od rekordního údaje 10 633 nově nakažených zjištěných v sobotu jde o druhý pokles denního přírůstku. V neděli byl test pozitivní u 10 581 lidí. V zemi se 146 miliony obyvatel bylo doposud potvrzeno 155 370 případů nakažení koronavirem.

Tři ruští lékaři vypadli záhadně z oken, poukazovali na nedostatek pomůcek

Zatímco v posledních dvou dnech klesal počet nově infikovaných, přibývalo naopak úmrtí, i když relativně mírně. V pondělí v souvislosti s nemocí covid-19, vyvolávanou koronavirem, zemřelo v Rusku 95 pacientů, v neděli to bylo 76 a v sobotu 58. Celkem dosud v zemi podle krizového štábu zemřelo 1 451 infikovaných osob.

Ruské úřady zároveň registrují zvýšení denního počtu uzdravených pacientů – z nedělních 1 456 na pondělních 1 770. Vyléčených je nyní už dohromady 19 865.

Na pondělním zvýšení počtu nakažených se nejvíce, více než polovinou, opět podílela Moskva, která je epidemií nejvíce zasažena. V ruské metropoli přibylo 5 714 pozitivně testovaných, přibližně stejně jako v neděli. Celkový počet tak stoupl na 80 177.

Bílý dům počítá s vyššími počty obětí i pacientů

Ve Spojených státech zemřelo během 24 hodin s koronavirem 1 015 lidí, uvedla v úterý agentura AFP s odvoláním na Univerzitu Johnse Hopkinse. Počet úmrtí, zaznamenaných mezi pondělními 20:30 místního času a předchozím dnem, představuje podle univerzity nejnižší údaj za měsíc. Celková bilance v USA dosáhla 68 934 obětí.

Počet mrtvých za 24 hodin tam od začátku dubna neklesl pod tisíc mrtvých, připomněla AFP s tím, že od poloviny dubna je země obrazně zablokována na „náhorní plošině“, ze které se snaží sestoupit. Předpovědi však počítají spíše se zhoršením bilance. 

Institut pro měření a vyhodnocování zdraví (IHME) při Washingtonské univerzitě podle CNN v aktualizovaném modelu uvedl, že ve Spojených státech do 4. srpna na komplikace související s nemocí covid-19 zemře nejméně 134 tisíc lidí. Nový propočet tak očekává zdvojnásobení bilance obětí koronaviru v USA.

S výrazným nárůstem infikovaných i obětí počítá podle informací deníku The New York Times také vláda prezidenta Donalda Trumpa, která tlačí na rychlé obnovení hospodářského života v zemi. Podle interních vládních dokumentů se očekává k 1. červnu denní přírůstek tří tisíc mrtvých. Do konce května by také počet nově infikovaných za den mohl vzrůst až na 200 tisíc, zatímco nyní je denně hlášeno asi 25 tisíc případů.

Děvče, musíš ho dostat pryč. Newyorčanka zachránila život nakaženému otci

Z údajů, které zveřejnily úřady ve státu New York, vyplynulo, že v tamních domovech s pečovatelskou službou zemřelo v souvislosti s covidem-19 od začátku března o 1 700 lidí více, než se doposud uvádělo. 

Mezi zemřelými jsou nově i ti klienti, kteří zřejmě kvůli koronaviru zemřeli dříve, než jejich diagnózu mohl potvrdit laboratorní test. Mnoho obětí přitom pocházelo z domovů pro veterány, v jednom z nich jich bylo více než padesát. 

Spojené státy mají aktuálně nejvyšší počet pacientů s covidem-19 ve světě, úřady zaznamenaly téměř 1,2 milionu případů. Téměř 187 180 lidí se uzdravilo, dodala AFP.

Írán uvolňuje opatření

Írán v úterý ohlásil 63 úmrtí s onemocněním covid-19 za uplynulých 24 hodin, což je o deset méně než v pondělí. Počet infikovaných se v Íránu blíží 100 000.

Jak uvedlo íránské ministerstvo zdravotnictví, v zemi se zhruba 82 miliony obyvatel dosud po nákaze zemřelo 6 340 lidí, v pondělí to bylo o 63 méně.

Nákaza koronavirem se za den potvrdila nově u 1 323 lidí a celkově se tak v Íránu nakazilo 99 970 lidí. Údaj o nových infikovaných se ve srovnání s pondělkem zvýšil o 100.

Írán přesto začal uvolňovat omezující opatření, v oblastech s malým výskytem případů povolil otevřít mešity, v Teheránu byla obnovena doprava a mohly se otevřít i některé podniky.

Izrael povoluje návštěvy příbuzných

Izraelská vláda v pondělí večer přikročila k dalšímu uvolnění omezujících opatření přijatých kvůli koronaviru. Bylo zrušeno nařízení vzdalovat se více než 100 metrů od bydliště a jsou povoleny návštěvy nejbližších příbuzných včetně kontaktu seniorů s dětmi a vnoučaty.

Venku se může shromáždit až 20 lidí a za čtrnáct dní se tato hranice zvýší na 50. Už nyní se mohou konat svatby za účasti 50 lidí. Do konce května se limit pro shromažďování zvýší na 100 a 14. června chce vláda zrušit všechna omezení o shromažďování. Mají se tak znovu otevřít divadla restaurace a další podniky.

Od čtvrtka budou znovu v provozu tržiště, obchodní centra a tělocvičny. Vláda rovněž povolila obnovit provoz v předškolních zařízeních a do konce května se mají do tříd vrátit všichni žáci.

V téměř devítimilionovém Izraeli s covidem-19 zemřelo 235 lidí a více než 10 tisíc ze 16 268 nakažených se uzdravilo. Ve vážném stavu je stále 90 pacientů a z nich 70 je napojeno na plicní ventilátory.

Netanjahu dále řekl, že ochranná opatření budou zavedena znovu, pokud začne denně přibývat 100 nových nakažených, nyní jich je kolem 40. Budou obnovena i tehdy, jestliže se počet nově nakažených do deseti dní zdvojnásobí nebo pokud počet vážně nemocných stoupne na 250.

Turecko uvolňuje opatření

Turecký ministr zdravotnictví Fahrettin Koca v úterý oznámil 1 832 nových případů nákazy za den, což je mírně více než v pondělí, kdy byl denní nárůst případů nejnižší od 30. března. Zemřelo dalších 59 lidí s covidem-19, v pondělí oznámil ministr zdravotnictví 64 úmrtí za den.

Celkem se v zemi, která má 83 milionů obyvatel, dosud potvrdilo 129 491 případů nákazy, z toho 3 520 lidí zemřelo a 73 285 se uzdravilo. Dosud v zemi provedli 1,2 milionu testů na koronavirus, za poslední den to bylo 33 283 testů.

Prezident Recep Tayyip Erdogan v pondělí po zasedání vlády oznámil, že 11. května budou moci otevřít nákupní centra či kadeřnictví, bude ale povinnost zajistit dodržování bezpečné vzdálenosti. Kadeřnictví budou muset objednávat zákazníky předem a zajistit jen poloviční návštěvnost. V zemi je už měsíc povinné nošení roušky na místech, kde se pohybuje větší množství lidí.

V Turecku také platí celostátní omezení volného pohybu osob jen pro lidi starší 65 let (od 21. března) a pro mladší 20 let (od 4. dubna). Od tohoto víkendu jim vláda umožní čtyřhodinnové vycházky jednou týdně. Senioři budou moci ven každou neděli, a to už od tohoto týdne. Děti do 14 let od příštího týdne každou středu od 11 do 15 hodin a starší děti do 20 let každý pátek od 15. května. Všichni smí ven jen v blízkosti bydliště.

Erdogan také oznámil, že od 15. června by se měly znovu otevřít vysoké školy.

Rouška zachraňuje, zní z Brazílie

Počet nakažených koronavirem v Brazílii za posledních čtyřiadvaceti hodin vzrostl o 6 633 oproti předchozímu dni je to téměř třetinový nárůst. V souvislosti s covidem-19 zemřelo dalších 296 lidí, oznámilo brazilské ministerstvo zdravotnictví.

Brazílie s 210 miliony obyvatel eviduje od počátku šíření viru 107 780 nakažených, z nichž 7 321 zemřelo. V Latinské Americe je Brazílie co do počtu obětí i nakažených nejhůře zasaženou zemí, celosvětově je podle specializovaného serveru Worldometer podle infikovaných na devátém místě.

Z nemoci se podle brazilských úřadů vyléčilo již 45 815 lidí, tedy okolo 42 procent všech nakažených. Epidemie nejvíce zasáhla státy s hustě obydlenými metropolitními oblastmi, mezi které patří Sao Paulo a Rio de Janeiro.

Právě město Rio de Janeiro se rozhodlo svým obyvatelům netradičně připomenout, aby dbali bezpečnostních opatření. Na známou sochu Krista Spasitele, jež na město shlíží z vrcholku jednoho z kopců, pomocí světelné projekce umístili roušku a nápis „mascara salva“ (rouška zachraňuje). Instalace slouží také jako pocta zdravotníkům, napsala stanice CNN.

Ekvádor eviduje již 31 881 případů nákazy. Přes 1 500 lidí v souvislosti s covidem-19 zemřelo, u dalších 1 336 jsou komplikace kvůli koronaviru považovány za pravděpodobnou příčinu úmrtí. Vláda 17milionové země však upozornila, že skutečný počet obětí je mnohem vyšší, obzvlášť v největším městě Guayaquil.

Přírůstek denních případů se však podle ekvádorského prezidenta Lenína Morena za poslední týden stabilizoval. Po měsíci přísné karantény proto vláda rozhodla otevřít některé podniky, které mohou nyní poskytnout rozvážku domů, a prodloužila povolené hodiny provozu taxíků. V zemi však i nadále každý den platí 15hodinový zákaz vycházení a zákaz využívat veřejnou dopravu. Zavřené zůstávají i hranice, píše agentura Reuters.

Středoamerické Mexiko za uplynulý den registrovalo 1 434 nových případů nákazy a 117 úmrtí. Celková bilance nakažených je v 126milionové zemi 24 905, přičemž 2 271 z nich zemřelo. Mexické zdravotnické úřady však již dříve upozornily, že skutečný počet nakažených je mnohem vyšší, než uvádějí oficiální statistiky.

Autoři: ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Omezí dávky i povolení. Litva a Polsko pomohou Kyjevu s vracením branců

25. dubna 2024  18:12

Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s navracením ukrajinských mužů v branném věku. Ve čtvrtek to...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...