Italský premiér Silvio Berlusconi

Italský premiér Silvio Berlusconi | foto: AP

Berlusconiho sexuální avantýry začal řešit soud, zajímá ho mladá tanečnice

  • 28
Soud v italském Miláně rozhodl o zahájení zkráceného procesu s premiérem Silviem Berlusconim. Známý svůdce čelí podezření, že platil za sex s mladistvou dívkou a snažil se tento vztah utajit. Jednání se uskuteční 6. dubna. Berlusconi vinu popírá.

Italská prokuratura požádala o zahájení zkráceného procesu minulý týden. Procedura vychází z principu, že důkazy jsou zřejmé.

A italští žalobci věří, že mají dostatek důkazů: jejich spis má přes 780 stránek. Skandál s mladou Maročankou známou jako Ruby, podle které si média aféru překřtila na Rubygate, plní stránky tisku už několik týdnů.

Ruby Rubacuori. Berlusconi ji vydával za Mubarakovu vnučku

Slabost pro mladičké krasavice zavlekla čtyřiasedmdesátiletého šéfa italské vlády do problémů loni na podzim. Od 21. prosince ho v této věci vyšetřuje policie. Berlusconi čelí podezření, že loni Ruby zaplatil za sex. To by ještě nebyl takový průšvih, horší je, že Maročance v té době bylo sotva sedmnáct.

Krásnou břišní tanečnici navíc později zadržela policie kvůli údajné krádeži a Berlusconi znovu zasáhl. Údajně zneužil svých pravomocí a zasadil se o její propuštění (více o bunga bunga v Itálii).

Jenže právníci Silvia Berlusconiho vidí "záchranu dívky zpoza mříží" trochu jinak. Ministerský předseda prý zasáhl jen proto, že si myslel, že Ruby je neteř tehdejšího egyptského prezidenta Husního Mubaraka. Údajně chtěl přispět k zachování dobrých vztahů mezi oběma zeměmi.

ITÁLIE NENÍ ŽÁDNÝ BORDEL!

Tisíce žen požadovaly Berlusconiho demisi

Berlusconi není v soudní síni žádným nováčkem. Má za sebou už několik procesů, dosud se však žádný netýkal jeho osobního života. Kromě aféry Rubygate čelí i obvinění z uplácení svědka v takzvaném případu Mills, obvinění z daňových úniků v případu Mediaset a ze zneužití důvěry v tomtéž případu.

Soud také zmrazil další tři procesy proti milánskému milionáři loni na jaře, kdy byl přijat zákon, který mu zaručil imunitu na 18 měsíců. V polovině ledna byl tento zákon částečně zrušen a Berlusconi teď musí případ od případu vždy zdůvodňovat svou nepřítomnost u soudu takzvanou legitimní překážkou, která vyplývá z jeho funkce.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video